Het kopen van een jeans die perfect past en je ook nog eens slank maakt is geen gemakkelijke opgave. Deze zoektocht kan soms net zo hopeloos lijken als het vinden van het perfecte vriendje. Maar met de volgende tips moet het kopen van de perfecte jeans wel een stuk makkelijker gaan.

Een jeans die net zo lekker zit als je pyjamabroek, is misschien niet helemaal haalbaar. Maar in je pyjamabroek kun je niet de straat op, dus zul je toch echt een broek aan moeten trekken. Neem geen genoegen met elk exemplaar, want met de onderstaande tips koop je de juiste jeans voor jouw figuur.

1. De stof
Een jeans met lycra of spandex is ideaal, voor het geven van ondersteuning en het verbergen van probleemgebieden. Alles blijft op de juiste plek zitten en je figuur krijgt een mooi silhouet, waardoor je benen langer zullen lijken. Nog een bonus van deze jeans is dat het een liftend effect op je kont heeft.

2. De taille
De perfecte jeans heeft een taille die onder je navel komt en waar stretch in zit. Je moet de ondersteuning voelen, maar niet op een knellende manier. Je wilt natuurlijk niet dat er van alles overheen komt rollen, zoals de beruchte love handles. Ben je klein en heb je vrouwelijke rondingen? Kies dan geen superstrakke skinny jeans, want deze maken je alleen maar kleiner in de lengte en wijder in de breedte. Een donkere kleur jeans met rechte pijpen, is dan beter geschikt voor jou.

3. Geen bewerkte jeans
Een jeans waarbij op sommige plekken de stof is samengeknepen in meerdere vouwen, doet geen wonderen voor je figuur. Deze techniek wordt ook wel whiskering genoemd en zit vaak bij het kruis, de bovenbenen en knieën. Het enige waar het voor zorgt, is dat op die plekken de aandacht wordt gevestigd en je misschien breder maken dan je bent.

Wat je ook niet moet kopen is een jeans met lichte wassingen, want deze zorgen er namelijk voor dat je probleemgebieden juist opvallen. De lichte kleur in de broek springt als het ware naar voren en verbergt niets.

4. Houdt het rustig
Of je nu een donkere of lichte kleur jeans koopt, zorg er altijd voor dat je de rest simpel houdt. Ga je voor streepjes kies dan wel verticale, want deze maken je langer. Voor de derrières à la Jennifer Lopez, zijn jeans met rustige zakken het beste. Wil je helemaal verstandig zijn, neem dan een donkere broek dan zit je altijd goed.

5. De zakken
Bij het passen van jeans is omdraaien en kijken hoe je kont er in uit ziet, vaak het eerste wat je doet. Voor de perfecte jeans moet je dan ook goed letten op de plek van de zakken.  De onderkant van de kontzakken moeten in dezelfde lijn lopen als het hoogste punt van je dijen. Hierdoor lijkt het niet alsof je hangbillen hebt, want wel kan gebeuren bij een jeans met lage zakken.