Bij een nieuw jaar horen natuurlijk een aantal goede voornemens. Het bedenken van deze goede voornemens is vaak niet zo lastig, maar het uitvoeren en volhouden van je goede voornemens helaas wel. Met deze tips zet je gemakkelijk een stap in de goede richting om jouw goede voornemens waar te maken.

Realistisch
Goede voornemens zijn goed en zorgen voor een uitdaging, maar zorg er wel voor dat je goede voornemens realistisch zijn. Houd je doelen haalbaar en bedenk ook dat je goede voornemens tijd nodig hebben. Je kunt niet binnen een week stoppen met roken, twintig kilo afvallen of allemaal tienen op je rapport hebben.

Voor en nadelen
Maak voor jezelf twee lijstjes, op het ene lijstje schrijf je alle voordelen en op het andere lijstje schrijf je alle nadelen. Wanneer het lijstje met de voordelen een stuk langer is, is dat natuurlijk een extra motivatie om het vol te houden. Als je het moeilijk hebt, kijk dan goed naar de twee lijstjes waardoor je de kracht krijgt het vol te houden.

Dus als jouw goede voornemen stoppen met roken is, zijn de voordelen daarvan dat je meer energie krijgt, dat het gezonder is, dat andere mensen geen last meer van jouw rook hebben en dat je de kou niet meer in hoeft. Het rijtje met nadelen is een stuk korter, het enige nadeel dat ik kan verzinnen is namelijk dat je misschien iets meer gaat snoepen.

Vertel het
Vertel jouw goede voornemens aan de mensen in je omgeving. Zij kunnen je er dan bij helpen, je extra motiveren en misschien kun je het zelfs samen doen. De sportschool vaker bezoeken staat bij veel mensen in de top tien van goede voornemens, maar zoiets is natuurlijk een stuk leuker en makkelijker vol te houden als je het samen met iemand anders doet.

Jezelf belonen
Streng zijn voor jezelf is goed, maar daarin moet je niet overdrijven. Wanneer je op de goede weg bent, wees dan trots en geef jezelf een beloning. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een dagje naar de sauna te gaan, een hele dag alleen maar dingen te eten die jij lekker vindt ook als ze niet goed voor de lijn zijn of een dag alleen maar dingen te doen die jij leuk vindt.

Door jezelf af en toe te belonen, is het een stuk makkelijk je goede voornemens vol te houden.

Opschrijven
Schrijf je goede voornemens op en hang het op plekken waar je vaak komt. Iedere keer als je het dan leest word je herinnerd aan je goede voornemens en daardoor krijg je extra motivatie om het vol te houden. Houdt het positief, want van negativiteit wordt niemand blij!

Hierbij wens ik je veel succes met je goede voornemens en ik hoop dat je ze na het lezen van deze tips gemakkelijker vol houdt.