Het is altijd leuk om een feestje te geven en een themafeest is natuurlijk nog leuker. Alleen het verzinnen van een leuk, origineel thema is vaak lastig. Natuurlijk kun je verkleed als een heks of je idool maar heel origineel is dat niet. Daarom heb ik hier een aantal ideeën voor een themafeest voor jullie op een rijtje gezet.

Zo fout mogelijk
Dit is misschien niet heel origineel, maar wel erg grappig. Trek je meest foute kleding uit de kast en combineer het met elkaar. Om het nog leuker te maken, kun je tijdens dit themafeest allemaal foute nummers draaien. Hoe fouter, hoe beter!

Eén kleur
Je ziet het wel eens bij een concert, bijvoorbeeld die van Marco Borsato, dat iedereen in één kleur moet komen. Hoe gaaf is het wanneer je van bovenaf kijkt en je overal dezelfde kleur ziet! Het maakt natuurlijk niet uit welke kleur je neemt, maar als je paars neemt is het natuurlijk een stuk lastiger dan zwart.

Sprookjes
Wanneer je heel erg van sprookjes houdt, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om dat als thema te doen. Laat iedereen verkleed komen in zijn of haar favoriete sprookjesfiguur. Mocht je dit te saai vinden, kun je de rollen natuurlijk ook omdraaien. Dat Sneeuwwitje, Assepoester en Doornroosje ineens de slechteriken zijn.

Hoeren en heiligen
Misschien een beetje ordinair, maar wel erg vermakelijk. De gasten kunnen zelf kiezen of ze als hoer komen of als heilige. Het is wel leuk om het interieur van de locatie aan te passen aan het thema. Zo kun je bij dit themafeest bijvoorbeeld een paal in het midden zetten en veel rood licht gebruiken.

Rubiks Kubus
Het is de bedoeling dat de mensen zo kleurrijk mogelijk naar dit themafeest toe komen. Eenmaal bij het feest aangekomen, begint het spel. De kleding moet geruild worden zodat mensen uiteindelijk in één kleur naar huis gaan. Het is wel handig om erbij te vermelden dat de gasten niet hun aller nieuwste kleding aan moet trekken.

Andersom
Alle vrouwelijke gasten moet verkleed komen als een man en alle mannelijke gasten moeten verkleed komen als vrouw. Reken maar dat je iets te lachen hebt wanneer je vriendje op het feest verschijnt in een panty en jouw lievelingsjurkje.