Het schijnt dat maar liefst 80% van de meiden onder ons de verkeerde bh-maat draagt. Dit komt omdat we vaak geen advies durven te vragen aan de  verkoopster. Is dit ook het geval bij jou? Dan heb ik een paar tips om ervoor te zorgen dat je nu de juiste bh koopt.

Altijd passen
Het komt vaak voor dat je bij verschillende bh’s verschillende maten hebt. Pas daarom altijd een bh voordat je hem koopt.

Ongesteld
Koop geen bh tijdens je ongesteldheid. Het kan zijn dat je borsten groter zijn omdat je meer vocht vasthoudt.

Borsten veranderen
Jaar in jaar uit kun je nooit dezelfde omvang blijven houden. Een vrouw veranderd in haar leven gemiddeld zo’n zes keer van cupmaat.

Voorkom klachten
Kijk altijd of de bh goed om je lichaam zit. Wanneer deze helemaal naar boven tussen je schouderbladen trekt is dit niet goed. Want dan komt al het gewicht neer op je schouders en nek terecht.

Omvangmaat
Ook je omvang maat moet goed zijn. Je omvangmaat is het cijfer achter je cupmaat.

Schudden
Je bh moet altijd goed blijven zitten, ook als je beweegt. Probeer daarom tijdens het passen even flink te schudden. Als alles netjes op zijn plaats blijft heb je een goede bh.

Vraag advies
De beste tip die ik je kan geven is om advies te vragen aan de mensen die werken in lingeriezaken! Zij weten waar ze het over hebben en zo koop je bijna zeker weten de juiste bh.