Vriendschap is iets heel bijzonders. Echte vriendinnen hebben alles voor elkaar over en zijn er altijd voor elkaar, in goede en in slechte tijden. Ik interviewde Dyonne (18) en Whitley (18) over hun speciale band. De meiden zijn niet alleen vriendinnen maar ook nog eens nichtjes.

Vertel de lezer kort wie je bent.
Dyonne: “Ik ben Dyonne en ik ben 18 jaar. Ik doe de opleiding International Business and Languages. Mijn hobby’s zijn handballen, Zumba, winkelen en leuke dingen doen met vriendinnen. Ik heb al bijna 4 jaar een vriendje.”

Whitley: “Mijn naam is Whitley en ik ben ook 18 jaar. Ik doe de opleiding Jeugdzorg en zit in mijn laatste jaar. Ik loop 4 dagen per week stage bij een school voor moeilijk opvoedbare kinderen. Mijn hobby’s zijn dansen (Zumba), winkelen en films kijken. Ik heb al bijna 2,5 jaar een relatie.”

Hoelang kennen jullie elkaar al en waar kennen jullie elkaar van?
“Wij zijn nichtjes en vanaf de geboorte al onafscheidelijk. Whitley’s vader is de broer van Dyonne’s moeder. Onze ouders staan samen op een camping, dus ieder jaar gingen we gezamenlijk op vakantie. Onze moeders gaan veel met elkaar om en daardoor zagen we elkaar vroeger ook al heel vaak. Zodra we oud genoeg waren om zelf naar elkaar toe te gaan, deden wij dit ook.”

Hoe vaak zien jullie elkaar en wat doen jullie dan zoal met elkaar?
“We zien elkaar sowieso twee keer per week. We gaan samen naar Zumba, kijken films, gaan naar musicals, de bioscoop of gezellig samen winkelen. Maar af en toe doen we niets anders dan kletsen.”

Wat is jullie leukste herinnering aan elkaar?
Dyonne: “Dat is toch wel de vakantie naar Egypte samen met onze ouders. We hoefden elkaar maar aan te kijken en we wisten precies wat we dachten over iemand of iets.”
 
Whitley: “De vakantie met onze tante naar de Dominicaanse Republiek. Wij waren toen allebei zonder ouders en heel erg op elkaar aangewezen. Tijdens die vakantie merkte ik echt hoe goed wij bij elkaar passen. Eigenlijk waren alle excursies die we samen deden leuk!”

Egypte, Dominicaanse Republiek… Waar zijn jullie allemaal nog meer geweest?
“Twee keer naar Egypte, één keer naar Tunesië, zes keer naar Turkije, één keer naar de Dominicaanse Republiek en twee keer naar Duitsland. Eigenlijk was die keer naar de Dominicaanse Republiek de enige keer dat we zonder ouders zijn geweest.”

Is er iets wat jullie (nog) eens met elkaar willen doen?
“Een wereldreis, dat is iets wat we altijd al tegen elkaar hebben gezegd.Dan willen we sowieso naar Amerika, India, Tanzania, Indonesië, Thailand, Australië en Nieuw Zeeland. Maar tijdens de reis kijken we naar welke landen we nog meer gaan.”

Omschrijf elkaar eens in vijf woorden.
Whitley over Dyonne: “Gezellig, betrouwbaar, energiek, lief en ze kan goed luisteren.”
Dyonne over Whitley: “Speciaal, creatief, besluitvaardig, durfal en gezellig.”

Whitley, Dyonne noemt je creatief. Hoe uit zich dat?
“Omdat ik stage loop bij een school voor moeilijk opvoedbare kinderen, moet ik soms heel creatief zijn in het bedenken van oplossingen. Als je werkt met dit soort kinderen moet je sowieso creatief en flexibel zijn, want alles kan elk moment anders lopen.”

Hebben jullie wel eens ruzie met elkaar?
“Af en toe. Maar dat zijn meer meningsverschillen dan echte ruzies. Over van alles eigenlijk, bijvoorbeeld een dagje winkelen. De één wil dan naar Amsterdam en de ander wil liever naar Rotterdam. Maar meestal lossen we dit heel snel weer op door gewoon weer een shopdag in te plannen.”

Slim! Hebben jullie wel eens ruzie gehad om een jongen?
“Nee nog nooit. Wij hebben niet dezelfde smaak, al keuren we de jongens natuurlijk wel eerst, haha. Maar wij hebben ooit afgesproken nooit een jongen tussen ons in te laten komen.”

Is het wel eens gebeurd dat er een jongen door de ander werd afgekeurd?
“Nee, dat is nog nooit voorgekomen. Maar voor onze huidige relaties waren we allebei nog niet zo serieus met jongens. Toen hadden we maximaal een maand verkering.”

 Doen jullie wel eens iets met z’n vieren?
“Ja, we gaan wel eens naar een attractiepark, naar de bioscoop, een weekendje weg of een dagje weg bijvoorbeeld naar het strand.”

Gezellig! Hebben jullie verder ook gezamenlijke vriendinnen of niet?
“Nee, maar we kennen elkaars vriendinnen wel.”

Wat vinden jullie het leukst aan elkaar?
“Dat we allebei zo spontaan en enthousiast zijn! Speciaal aan onze vriendschap is dat we nichtjes zijn, dat we zonder iets te zeggen al weten wat de ander bedoelt. Daarnaast kunnen we altijd op elkaar rekenen.”

Willen jullie nog iets tegen elkaar zeggen?
Dyonne: “Dat ik heel blij ben met zo’n ongelofelijk lieve vriendin en wat er ook gebeurd, je blijft altijd mijn beste vriendinnetje!”
Whitley: “Hier ben ik het helemaal mee eens!”

Lijkt het jou ook leuk om samen met je beste vriendin geinterviewd te worden voor Meidenblog.nl, stuur dan een mailtje naar info@www.meidenblog.nl om je aan te melden.