Vorige week was de eerste liveshow van So You Think You Can Dance op tv. Daarin hebben we helaas afscheid moeten nemen van Cheroney en Joren. Maar vanavond kunnen we in de tweede liveshow genieten van de zestien overgebleven deelnemers.

De zestien overgebleven deelnemers van So You Think You Can Dance zijn onderverdeeld in acht koppels. Zij krijgen iedere week de opdracht een choreografie in een bepaalde dansstijl te leren. Uiteindelijk zullen de koppels met de minste stemmen, zich moeten bewijzen in de Dance for your life. Hierin moeten ze solo optreden en uiteindelijk bepaalt de jury welke twee deelnemers de show moeten verlaten.

So You Think You Can Dance wordt gepresenteerd door de Nederlandse muzikant en presentator Dennis Weening en de Vlaamse presentatrice An Lemmens. De jury bestaat uit danser en acteur Jan Kooijman, danskampioen Euvgenia Parakhina, regisseur Marco Gerris en de Amerikaanse choreograaf Dan Karaty.

Zelf kan ik totaal niet dansen, dus ik zit zondagavond vol bewondering te kijken naar de moves van de deelnemers. Mijn persoonlijke favorieten zijn tot nu Eldrick en Natascha. De liveshows van So You Think You Can Dance zijn iedere zondag te zien om 20:00 uur op RTL 5.