Je kamer is één grote zooi en je kunt je kont gewoon niet meer keren. Het is tijd om te gaan beginnen met opruimen! Ik heb een paar eenvoudige tips voor je, zodat het opruimen van je kamer zo gepiept is!

Voorbereiden
Voordat je gaat beginnen is het belangrijk dat je de nodige schoonmaakspullen klaar hebt staan en dat de stofzuiger in handbereik is.

Sorteer
De eerste stap is alles te sorteren. Wat kan weg, wat ga je nog gebruiken en over wat twijfel je nog. Probeer van alles stapeltjes te maken, zo is het makkelijker om alles op te ruimen.

Zoek alles uit
Nu dat je drie stapeltjes hebt is het belangrijk dat je meteen alles weggooit wat je niet gaat gebruiken. Op de vrijgekomen plaatsten leg je dan de spullen die je houdt. Zorg ervoor dat alles een vaste plek krijgt in je kamer.

Schoonmaken
Nu is het tijd om alles schoon te maken. Als ik jou was zou ik eerst beginnen met alles af te stoffen. Hierna moet je heel je kamer grondig stofzuigen.

Behoud de orde!
Nu dat je kamer weer helemaal schoon en opgeruimd is, is het belangrijk om dit ook zo te houden. Dus probeer alles op de vaste plekken in je kamer te zetten en gooi ook niet meer je vieze kleding op de grond. Je kunt het!