Je haar heeft op vakantie heel wat te verduren, onder andere door de schade die de zon, het zeewater en het chloor veroorzaken. Om nu te voorkomen dat je haar in een bos touw verandert, zijn hier een aantal  haarverzorging tips voor op vakantie.

In de zomer wil je kunnen pronken met je glanzende lokken, die in een koel briesje langs je gezicht wapperen. Maar als je je haar niet voldoende verzorgt tijdens de vakantie, zul je helaas niet aan dit beeld kunnen voldoen. Daarom zijn hier de volgende  haarverzorging tips, om je uit de brand te helpen.

Regelmatig naar de kapper
Laat je haar eens in de zes weken knippen bij de kapper, zodat het gezond en mooi blijft. De puntjes zijn namelijk erg gevoelig en kunnen snel splijten, vooral door de zon, de zee en het chloor.

Kleuren bij de kapper
Laat het kleuren van je haar in de zomer het liefst aan een kapper over, deze weet welke producten het meest geschikt zijn voor de conditie van jouw lokken.

Je haar in een staart of knot
Je kunt je haar ook beschermen tegen de zon, door het in een staart of knot te dragen. Dit is beter voor de gezondheid van je haar, omdat de zon alleen op de buitenkant van je haar schijnt en niet de binnenlagen bereikt. En nog beter is het op zetten van een hoedje of pet.

Stylen met de laagste temperatuur
Als je je haar in model gaat brengen met een krul- of stijltang, zet deze dan op de laagste temperatuur. Het föhnen van je haar kun je ook het beste doen met koude lucht, zodat je haar niet verder kan uitdrogen.

Met nat haar zwemmen
Voordat je gaat zwemmen in de zee of in het zwembad, is het verstandig om eerst je haar nat te maken met gewoon water. Dit zorgt er namelijk voor dat het zout en chloor in het water, minder snel je haar aantasten.

Gebruik een conditioner
Door de warmte in de zomer en het zoute zeewater, kan je haar behoorlijk uitdrogen. Om de vochtbalans van je lokken op peil te houden, is het erg belangrijk om een conditioner te gebruiken.