Op vakantie gaan is eigenlijk altijd duur en voor sommige net even iets te duur. Je wilt natuurlijk niet dingen missen omdat je er het geld niet voor hebt. Ik heb een aantal tips voor je waarmee je jouw vakantie doorkomt zonder al te veel geld uit te geven.

Maak een lijstje
Maak een lijstje met dingen waar je wel meer geld aan wilt uitgeven en maak een lijstje met dingen waar je minder geld aan wilt uitgeven. Probeer je dan ook aan dit lijstje te houden.

Onderneem dingen met een groep
Zodra je dingen met een groep gaat doen zijn de kosten ook verdeeld. Hierdoor kan je goedkoper uit zijn. Denk bijvoorbeeld aan groepskortingen voor pretparken.

Gratis
In de zomer zijn er ook veel gratis festivals en workshops. Op het internet is heel makkelijk te vinden wat er allemaal gaat komen en hoe gratis het is.

Picknick in het park
Ga met een groepje vriendinnen picknicken in het park. Stokbrood en kruidenboter zijn helemaal niet duur, maar je hebt zeker weten wel een leuke dag!

Blijf thuis
Het klinkt zo simpel, maar lekker in de tuin liggen met een zomers drankje erbij en eventueel een leuke jongen of vriendin is ook heel erg leuk en goedkoop.