Het is mogelijk om een reis te boeken met een voordelig prijsje voor de drukste vakantieperiode. Er zijn namelijk genoeg acties en last minute aanbiedingen op het internet te vinden. Maar hoe kies je hier nu een goede uit.

Op het internet worden heel wat vakanties aangeboden, waarbij de ene prijs nog lager is dan de andere. Maar het woordje ‘vanaf’ kan je behoorlijk misleiden. Om er nu voor te zorgen dat je de beste deal krijgt voor je geld, zijn hier een aantal tips.

Wat zit bij de prijs inbegrepen?
Als je op zoek gaat naar een vakantie, kijk dan goed naar wat bij de prijs zit inbegrepen. Is het hotel bijvoorbeeld inclusief ontbijt, lunch of diner en hoef je niet extra te betalen voor luchthaventaks. Wat ook belangrijk is, is om de kleine lettertjes te lezen. Hier kunnen namelijk een aantal zaken instaan die je niet over het hoofd wilt zien.

Het aantal sterren is geen garantie
Het aantal sterren dat je verblijf heeft is nog geen garantie voor de praktijk. Elk land heeft andere maatstaven die ze hanteren, dus ook al hebben de hotels evenveel sterren er zal altijd verschil in zitten. Ga maar na welk hotel jou beter lijkt, één in Rome of in Polen? Kijk dus goed naar wat het hotel te bieden heeft, zodat het aan jouw eisen voldoet.

Lees beoordelingen
Bij sommige sites staan beoordelingen van reizigers die er al zijn geweest. Door deze te lezen kun je er achter komen wat hun indruk is geweest. Zo kom je hopelijk niet voor vervelende verrassingen te staan, als je aankomt bij je vakantieverblijf. De informatie die het hotel zelf verstrekt is namelijk niet altijd even juist.

Onderneem stappen
Als je iets niet duidelijk is over de vakantie of accommodatie, twijfel dan niet om hier contact mee op te nemen. Dus vraag gerust om meer informatie bij de reisorganisatie of het hotel van je keuze. Zorg ook dat je dit bewaart, zodat je bij eventuele problemen bewijs hebt. Dien je een klacht in, zorg dan dat deze schriftelijk wordt ingediend.