Beyonce doet een boekje open over haar beautygeheimen, in een interview met de Amerikaanse Elle. Zo komen we er achter hoe het mogelijk is dat ze er altijd stralend uitziet, ondanks haar hectische leven.

Beyonce gaat van de ene nummer 1 hit, naar de andere. Geen wonder dat ze al meerdere Awards heeft mogen ontvangen. Naast haar zangcarrière timmert ze ook nog eens aan de weg als actrice, lanceert ze tussendoor nog een parfum en loopt haar kledinglijn als een tierelier.

Volgens Beyonce is de reden dat ze zich zo staande houdt, het feit dat ze gewoon te gelukkig is om moe te zijn. En tijdens optredens loopt de zangeres volledig op adrenaline, mede dankzij haar alter ego Sasha Fierce. Verder verzorgt ze zich goed door haar gezicht elke avond in te smeren met de crème Aquaphor. Het maakt Beyonce niet zoveel uit dat ze er dan glimmend van het vet uitziet, want het leven bestaat niet alleen maar uit glamour.

Make-up

Mocht ze nu last hebben van wallen onder haar ogen, dan zet ze gewoon een zonnebril op. Ook smeert ze weleens wat goudkleurige oogschaduw aan de binnenkant van haar ooghoeken. Volgens Beyonce geeft het haar een frisse blik en is het niet iets subtieler dan witte oogschaduw. Als ze op de rode loper moet verschijnen gebruikt ze een make-up primer en poeder, om met zekerheid een traantje te kunnen laten kiest ze altijd voor waterproof mascara of nepwimpers. En haar kapsel maakt ze windvlaag bestendig met een goede haarlak.

Sport

Voor haar lichaam gebruikt de zangeres vooral bronzers, die geven haar huid die onweerstaanbare glans. Om in shape te blijven hoeft ze eigenlijk niet veel te sporten, want haar dagelijkse workout krijgt ze al van haar talloze optredens. Tijdens een show staat ze vaak anderhalf uur op het podium te dansen en dat vindt Beyonce dan wel genoeg. Maar nu haar tournee I Am erop zit, is ze weer begonnen met Tracy Anderson’s fitness en dat is hard werken als zegt ze het zelf.

Dieet

Aan een dieet wil de beauty liever niet nog een keer beginnen. Een tijd geleden volgde ze namelijk het Mastercleanse dieet, voor haar rol in Dreamgirls. Beyonce moest in een korte tijd veel gewicht verliezen en dat vond ze beslist geen pretje. Ze raad het dan ook niemand aan, want volgens de zangeres zijn er veel gezondere manieren om een paar kilootjes kwijt te raken.