Gebeurt het bij jou ook regelmatig, dat je veel te veel spullen meeneemt op vakantie? Meestal gebruik je de helft van wat in je koffer zit niet eens. Zou het dan niet handig zijn als er een manier was die je hier vanaf kon helpen?

Als je zo weinig mogelijk bagage meeneemt, is dit niet alleen een voordeel voor jou doordat je een minder zware koffer hoeft te sjouwen. Ook hoef je dan geen geld bij te betalen als je met het vliegtuig reist. Weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Dan zijn de onderstaande tips misschien van toepassing.

Maak een lijst
Voordat je begint met het inpakken van je koffer, is het handig als je eerst een lijst maakt met de meest belangrijke dingen. Ga na wat je elke dag gebruikt en echt nodig hebt zoals je telefoon, waarbij de oplader natuurlijk niet vergeten mag worden, je make-up, schoon ondergoed en verzorgingsproducten.

Wat voor kleding wil je aan
Het ligt er natuurlijk aan waar je naar toe gaat op vakantie, maar bij een zonnige bestemming mogen korte jurkjes, rokjes, shorts, tops en bikini’s niet ontbreken. Ben je van plan om het koude weer op te zoeken, vergeet dan je wollen ondergoed niet. Als je voor elke dag een outfit uitzoekt, of een beetje in gedachten hebt wat je daar aan wilt dan wordt het pakken ook een stuk makkelijker. Kledingstukken die je bij meerdere gelegenheden aankunt, zijn ook altijd handig.

Lenen van vriendinnen
Als je nu op vakantie gaat met een aantal vriendinnen, kun je dingen van elkaar lenen. Zo kun je bijvoorbeeld met elkaar afspreken wie een stijltang, krultang of föhn meeneemt. Deze kun je namelijk prima van elkaar lenen en het scheelt je gelijk weer wat ruimte in je koffer.

Het kiezen van schoenen
Bij het kiezen van schoenen is het makkelijk om na te gaan welke overal bij passen. Dan kun je deze namelijk onder elke outfit dragen als je wilt. Neem in ieder geval één paar hakken, één paar platte schoenen en je slippers mee.

Loop niet te veel te stressen bij het inpakken van je koffer, want zolang je de belangrijkste spullen bij je hebt komt het wel goed. De dingen die je vergeten bent kun je daar ook vast wel kopen, tenzij je in het oerwoud belandt.