Vaak heb je gewoon echt geen zin om te sporten en dat terwijl het juist zo goed voor je is. Daarom heb ik een aantal redenen uitgezocht waardoor ik zeker weet dat je vandaag nog iets actiefs gaat ondernemen.

Versnelde stofwisseling
Als je regelmatig sport verhoog je daarmee ook je stofwisseling. Dat komt omdat een getraind en fit lichaam meer calorieën verbruikt, dan een lichaam dat niet getraind is. Door het sporten verminder je ook je vetweefsel en creëer je spierweefsel. Hoe meer spierweefsel je hebt, hoe sneller je stofwisseling.

Je slaapt beter
Wanneer je sportief bent geweest word je lichaam moe. Dit betekent dus dat je lichaam rust nodig heeft. Hierdoor val je sneller in slaap ’s avonds.

Je kunt meer eten
Als je met regelmaat sport (dus niet 1x in de maand) kun je meer eten zonder dat je ervan aankomt. Dit kan omdat je calorieën verbrand tijdens het sporten. Ik zeg niet dat nu je sport je kunt eten wat je wilt. Je moet natuurlijk niet doorslaan.

Je lichaam blijft soepeltjes
Van sporten word je lichaam soepel en flexibel. Dit komt omdat je tijdens het sporten je doorbloeding verbeterd. Ook worden je spieren soepel gehouden omdat je andere bewegingen maakt, die je bijvoorbeeld op school niet doet.

Even weg uit de dagelijkse sleur
Sporten is een prima manier om even weg te zijn uit de dagelijkse sleur van het leven. Ook als je sport met meerdere mensen is het een sociale bezigheid. Misschien houd je er wel hele goede vriendinnen aan over.