Het is weer zover! Project Catwalk begint weer met een nieuw seizoen. Twaalf ontwerpers nemen het tegen elkaar op in de slopende wedstrijd, om natuurlijk te winnen en naamsbekendheid te creëren.

De Nederlandse reeks van het succesvolle Amerikaanse Project Runway, gaat maandag 15 maart van start. De twaalf kandidaten zullen elke week een nieuwe modeopdracht moeten uitvoeren, waar zeker wat ontwerptalent voor nodig is. De jury bestaat dit keer uit Daryl van Wouw, Simone Dermee en de presentatrice van het programma Renate Verbaan.

De ontwerpers strijden om een modespread in Marie-Claire, 15.000 euro en die felbegeerde catwalkshow op de Amsterdam International Fashion Week. Elke week zal er dan ook een ontwerper naar huis worden gestuurd, als hij of zij de rest niet kan bijbenen. De laatste drie die overblijven zullen hun eigen collectie ontwerpen en presenteren, waarvan er uiteindelijk één tot winnaar wordt verkozen.

Het nieuwe seizoen van Project Catwalk begint maandag 15 maart, om 21.30 uur op RTL 5. De Amerikaanse versie vind ik persoonlijk veel leuker, maar ik ga denk ik wel kijken. Wat doen jullie?