Je beste vriendin heeft sinds kort een vriendje en ze is helemaal verliefd. Het is zelfs zo erg dat je haar nooit meet ziet. Waaraan kun je nou herkennen dat het tijd is om met je vriendin hierover te praten?

Met de onderstaande tips kun je ontdekken of het tijd is om met je vriendin over jullie vriendschap te praten.

Je ziet je vriendin nooit meer
Elke keer als jullie een afspraak hebben zegt ze deze af met een zwak smoesje. Ook als je haar tegen komt op straat is ze altijd met haar vriend die geen moment van haar zijde wijkt. Telefoontjes worden door hem opgenomen en je kan nauwelijks op een andere manier in contact komen met haar.

Je vriendin gaat alleen maar uit met hem
Je beste vriendin komt nooit meer opdagen op jullie vaste stapavond. Ze komt alleen nog als haar vriend ook meegaat en dan is ze vaak nog met zijn vrienden ook. Tijdens het uitgaan komt ze heel eventjes bij jullie staan, maar daarna gaat ze snel weer terug naar haar vriend.

Ze praat alleen maar over hem
Als ze eindelijk een keertje tijd voor jou heeft kan ze het alleen maar hebben over haar vriendje. Wat ze laatst samen hebben gedaan of zelfs wat ze hadden gegeten. Probeer alleen te luisteren naar de dingen die er echt toe doen, zoals als ze bijvoorbeeld gaan samen wonen? Het verliefde gedoe kan je dan gewoon negeren.

Dit zijn een paar tekenen waaraan je kunt merken dat je vriendin minder tijd heeft voor jou. Ga spontaan bij haar langs en spreek haar hier op aan. Het is prima dat ze verliefd is, maar ze moet haar vriendinnen niet vergeten. Val haar niet meteen aan en ga ook haar vriend niet afkatten. Vertel gewoon waar jij meezit en dat zij haar gedrag moet veranderen en meer tijd voor jou moet vrijmaken. Als ze een echte goede vriendin is neemt ze dit van harte en verandert ze.