Ja, ik hoor je al denken:”Daar ga ik echt niet aan beginnen, mijn kast is echt een zooitje!” Geloof me, ik ken het gevoel. Maar ik ken ook het gevoel van wanneer je kast heerlijk is opgeruimd en daarom heb ik wat tips voor jou!

Motiveer jezelf!
Opruimen is vervelend, maar het moet toch gebeuren. Het is tijd om je kledingkast uit te spitten en op te ruimen.

Kast leeghalen
Heb je eindelijk de motivatie gevonden? Dan ga je beginnen aan wat er weg kan en wat niet. Sla vuilniszakken in en ga op onderzoek. Geef je kleding die je niet meer draagt of te klein is aan goede doelen.

Schoonmaken
Al die kleren verzamelen natuurlijk onwijs veel stof. Belangrijk is dat je de stof eerst weghaalt voor je je kleren weer terug in de kast hangt.

Kast indelen
Leg de truitjes met lange mouwen op 1 stapel, hang je jurkjes aan de linker kant en hang je broeken aan de rechterkant. Zorg voor een goed overzicht dat elke keer als je de kast open doet, je niet eerst een half uur moet zoeken naar dat ene leuke truitje.

Netjes houden
Nu dat je kast mooi opgeruimd is, is het belangrijk dat je de kast ook zo houdt. Zorg ervoor dat je kast geen crisis meer wordt!