Alsof er nog niet genoeg modellen programma’s van haar bestaan doet Tyra Banks er maar nog eentje bij. Dit keer gaat ze op zoek naar tiener modellen die voller zijn dan de modellen van tegenwoordig.

Als uitleg over de show vertelt Tyra: “Ik vond het altijd al mijn missie om de standaardovertuiging, dat modellen graatmager moeten zijn, te doorbreken. Ik wil ‘niet-traditionele’ schoonheid laten zien en ik wil vooral laten zien dat echte schoonheid van binnen en van buiten zit. De zogeheten ‘plus-size’ modellen hebben meestel een negatief imago en ik wil meisjes laten zien dat de gemiddelde vrouw echt niet zo dun is als dat in de bladen wordt beweerd.”

Om mee te mogen doen aan de nieuwe modellenzoektocht moet je tussen de 13 en 19 jaar zijn en qua kledingmaat moet je tussen maat 42 en 52 zitten. Op de website van Tyra zelf is een filmpje te zien waarop ze uitlegt hoe je moet poseren op de foto’s. De foto’s kun je dan daarna opsturen.

Wat denken jullie? Ik vind het wel een goed idee, alleen ze heeft al zoveel modellenprogramma’s gemaakt. Het is misschien wel eens tijd voor wat anders?