Zo gebruik je een vrouwencondoom goed en veilig

Vrouwencondooms worden steeds populairder en dat is niet zo gek. Voorheen waren er voornamelijk condooms voor mannen te koop. Hierin waren erg veel verschillende soorten en maten beschikbaar, zelfs een condoom met smaak is te koop. Het werd dan ook tijd voor een condoom voor de vrouw, maar hoe gebruik je een vrouwencondoom goed en veilig? En wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een vrouwencondoom? Daar vertellen we je alles over in dit artikel!

Het gebruik van een vrouwencondoom

Ten eerste is het belangrijk om uit te leggen wat een vrouwencondoom precies is. Een vrouwencondoom is een plastic hoesje wat in de vagina van de vrouw wordt ingebracht. Het condoom bevat twee ringen, waarvan de eerste ring diep in de vagina wordt ingebracht. De tweede ring zal net buiten de vagina blijven, waardoor het condoom goed blijft zitten. Voordat je het condoom in doet, moet je natuurlijk het zakje openmaken. Let hierbij goed op dat het condoom niet scheurt door scherpe voorwerpen, zoals nagels of een schaar. Wanneer je partner vervolgens is klaargekomen, kun je het condoom weer makkelijk verwijderen. Hierna kun je het dichtknopen en weggooien. Net zoals bij een condoom voor mannen kun je een vrouwencondoom slechts één keer gebruiken. Daarnaast heeft ook het vrouwencondoom een houdbaarheidsdatum. Let hier dus goed op voordat je het condoom inbrengt.

De voordelen van een vrouwencondoom

Het vrouwencondoom is dus makkelijk in gebruik, maar daarnaast heeft het nog een aantal voordelen. Je kunt er namelijk voor kiezen om het vrouwencondoom al voor het voorspel in te brengen. Hierdoor hoef je het voorspel niet te stoppen om een condoom te gebruiken. Tegelijkertijd ben je hierdoor ook niet afhankelijk van de man, wanneer hij bijvoorbeeld aangeeft geen condoom te willen gebruiken. Ook wanneer je ongesteld bent, kun je door middel van een vrouwencondoom veilig en hygiënisch geslachtsgemeenschap hebben. Uiteraard beschermt het vrouwencondoom je ook tegen een zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen. Andere anticonceptie bevat vaak hormonen wat verschillende fysieke en mentale nadelen kan hebben. Een vrouwencondoom bevat geen hormonen, waardoor je hier ook geen last van zult hebben.

Kortom, het vrouwencondoom is net zo makkelijk in gebruik als het condoom voor mannen. Je maakt het zakje voorzichtig open en brengt het condoom gemakkelijk in. Na de daad kun je het condoom ook gemakkelijk weer verwijderen en weggooien. Bovendien kun je het van te voren inbrengen, waardoor het voorspel niet wordt onderbroken en je niet afhankelijk bent van de man.