Ben je helemaal gek van sporten? En wil je hier dan ook je beroep van maken? Dan kan het nog wel eens moeilijk zijn om de juiste opleiding te vinden. In dit artikel helpen we je dan ook om wat inspiratie op te doen als je op zoek bent naar een opleiding in de sportbranche. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Leefstijlcoach

Sporten hoort natuurlijk bij een gezonde leefstijl. Misschien heb jij hier geen moeite mee, maar er zijn genoeg mensen die daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Als leefstijlcoach ga je dan ook aan de slag om mensen te helpen bij een gezonde en vitale leefstijl. Jouw rol als personal coach kan hierbij dan ook ontzettend belangrijk zijn, waarbij je breed bent opgeleid en dus veel kennis hebt omtrent een gezonde levensstijl. Denk hierbij aan kennis over voeding, stress, slaap en natuurlijk vitaliteit. Bij Start2Move kun je kiezen uit verschillende leefstijlcoach pakketten, zodat je een opleiding kunt kiezen die bij jou past. 

Personal trainer

Daarnaast is het ook mogelijk om jezelf op te leiden als personal trainer. Hierbij ben je dan ook de hele dag voornamelijk bezig met sport. Daarnaast geef je ook op het gebied van voeding advies om zo de maximale sportresultaten te behalen. Zo bestaat een personal trainer opleiding uit verschillende modules waardoor je breed opgeleid bent. Denk hierbij aan modules als ‘fitnesstrainer’, ‘sportvoedingsadviseur’ en ‘personal trainer business’. Op deze manier weet je ook hoe je een business kunt runnen als personal trainer. 

Fysieke trainer voetbal

Naast leefstijlcoach en personal trainer is het ook mogelijk om je te specialiseren in een specifieke sport, zoals voetbal. Je kunt er dan voor kiezen om de opleiding ‘fysieke trainer voetbal’ te volgen om uiteindelijk als trainer in het amateur- of profvoetbal aan de slag te gaan. Ook deze opleiding is weer opgebouwd uit verschillende modules om je zo breed mogelijk op te leiden. Hierbij kun je denken aan modules als ‘conditietrainer voetbal’, ‘hersteltrainer voetbal’ en ‘fitnesstrainer’. 

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden als je aan de slag wilt gaan in de sportbranche. Je kunt hierbij dan ook kiezen voor een brede opleiding als leefstijlcoach, waarbij je je zult richten op de gehele levensstijl van een persoon. Daarnaast is het ook mogelijk om je te specialiseren in een specifieke sport, zoals voetbal. Je zult de kleine kneepjes van het vak leren om zo goed mogelijk advies te kunnen geven.