Inmiddels is het alweer 2022 en ook kunnen we dit jaar weer een aantal trends verwachten op het gebied van make-up. Ben je benieuwd naar deze trends voor 2022? Lees dan snel verder, want in dit artikel zullen we je er alles over vertellen.

De natural look

Ten eerste zien we dit jaar de natural look vaak voorbij komen. Dit wil zeggen dat je een look creëert waarbij je niet veel producten zult gebruiken en het dus natuurlijk houdt. Denk hierbij aan een mooie bb- of cc-cream in plaats van een goed dekkende foundation. Kleine oneffenheden zullen dus gewoon zichtbaar blijven, maar dit past dan ook perfect bij de natural look. Bij deze look is het echter wel erg belangrijk om je huid goed te verzorgen en te reinigen. Oneffenheden zul je namelijk zien en dit wil je natuurlijk voorkomen. Om een mooie egale huid te krijgen is een goede verzorging essentieel. Het is erg belangrijk om je make up zorgvuldig te verwijderen, zodat je vervolgens je huid goed kan reinigen en verzorgen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met verschillende producten van Clinique, waarbij je voor ieder huidtype geschikte producten kunt gebruiken. Verder zul je niet te veel make up gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld wat mascara aanzetten en een natuurlijke glans op je lippen dragen.

Glitter en glamour

Daarentegen zullen we dit jaar ook erg veel glitter in verschillende makeup looks voorbij zien komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie ooglook met glitter op het bewegend ooglid. Vind je dit iets te heftig? Dan kun je er ook voor kiezen om je ooglook af te maken met een glitter eyeliner. Hierdoor geef je je make up look toch een touch of glamour, maar blijft het wel subtiel. Daarnaast is een glitter op je lippen ook zeker geen slecht idee in 2022. Dit kun je ook weer net zo dragen als jij dat wilt. Zo kun je een subtiele glitter op je lippen toevoegen door een gloss met glitters te dragen of juist voor een matte lipstick met glitters te kiezen. Daarnaast kun je ook nog glitters aan je look toevoegen door middel van een highlighter. Hierdoor geef je je look net die extra sparkle!

Kortom, in 2022 zijn het twee uiterste waar je voor kunt kiezen wat betreft je make up. Zo kun je een natural look creëren of juist uitpakken met glitters. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor een makeup look waarbij jij je comfortabel bij voelt.