De feestdagen komen steeds dichterbij en dan wil je er natuurlijk goed uitzien. Waarschijnlijk ben je al naar de kapper geweest of heb je je afspraak al ingepland staan, want alles moet er tot in de puntjes goed uitzien. Hierbij is je kleding natuurlijk ook erg belangrijk. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende stijlen, zo kun je helemaal uitpakken met glitters en pailletten, maar je kunt het natuurlijk ook rustig en casual houden. In dit artikel zullen we een aantal suggesties en ideeën aanraken als het gaat om de kleding tijdens je kerstdiner. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Chique, maar casual

Ten eerste kun je er natuurlijk voor kiezen om niet te veel uit je comfortzone te stappen en gewoon een casual outfit te dragen. Hierbij is het dan natuurlijk wel leuk, om binnen jouw comfort zone en stijl, wat chiquer gekleed te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie rok met een chique top. De Frank Walder dameskleding heeft een uitgebreid assortiment aan casual, maar toch chique kleding. Zo zijn er verschillende mooie rokken in het assortiment. Deze rokken vallen net boven de knie en hebben bijvoorbeeld een leuk ruitpatroon. Hiermee kun je dus alle kanten op. Je kunt een rustige effen top op de rok dragen of juist uitpakken met een opvallende top. Het is leuk om de kleuren van je rok te laten terugkomen in je top, zodat je een geheel creëert. 

Truien en vesten

Je zult op het eerste moment misschien niet aan truien en vesten denken bij een kerstdiner, maar dit is ook zeker een optie. Dit is natuurlijk ook een logische keuze als je kerst thuis viert met bijvoorbeeld je familie en je niet helemaal over de top wilt kleden. Het merk By-Bar heeft enorm veel leuke vesten en truien in de collectie die jouw kerstoutfit zeer comfortabel kunnen maken. Door het op de juiste manier te combineren kun je vesten en truien namelijk ook bij een feestelijke gelegenheid, zoals kerstmis, erg goed dragen. Zo kun je een vest dragen over een leuke jurk, zodat je het niet erg koud zult hebben. Vaak kunnen zomerjurkjes in combinatie met een vest op deze manier ook nog erg goed in de winter worden gedragen. Ook een trui kan erg goed gedragen worden tijdens een feestelijke gelegenheid. Sterker nog, je kunt hier zelfs mee uitpakken. Wanneer je kiest voor een paarse of juist groene trui en deze combineert met bijvoorbeeld een zilveren pailletten rok en mooie hakken, kun je helemaal uitpakken. Een trui of vest hoeft dus zeker niet casual te zijn tijdens het kerstdiner. Je kunt er alle kanten mee op. 

Blazers

Verder zijn blazers ook altijd een goede manier om een casual outfit toch net even wat spannender en chiquer te maken. Wanneer je bijvoorbeeld een simpele outfit draagt, zoals een zwarte broek met een basic top, kan een blazer je outfit net wat feestelijker maken. Je kunt hierbij natuurlijk kiezen voor een mooie basic kleur. Een zwarte blazer is altijd goed om in je kast te hebben en kun je bij iedere gelegenheid dragen. Daarnaast is een beige blazer ook erg mooi bij bijvoorbeeld een zwarte outfit. Verder kun je natuurlijk ook een gekleurde blazer dragen, waardoor het je outfit oppimpt en je zeker klaar bent voor het kerstdiner. Een mooie rode kleur kan erg toepasselijk zijn voor het kerstdiner, maar je kunt natuurlijk iedere kleur blazer dragen.

Two-piece sets

Daarnaast zijn tweedelige pakken dit jaar helemaal in en zeker een goede optie om te dragen tijdens het kerstdiner. Zoals het woord al zegt is een tweedelig pak bijvoorbeeld een broek en top die in exact hetzelfde materiaal en patroon of kleur is. Daarnaast kan het bijvoorbeeld ook een lange rok zijn met een top, wat ook erg leuk is om tijdens het kerstdiner te dragen. Herkenbare two-piece sets zijn mantelpakjes of broekpakken. Dit zit natuurlijk erg comfortabel, maar is tegelijkertijd ook erg geschikt om tijdens een kerstdiner te dragen. De print en stof kunnen hierin dan ook allesbepaledn zijn. Zo kun je kiezen om voor een leuke flared broek en top in een donkergroene velvet stof te gaan of juist een mantelpakje met een zwart-wit ruitpatroon. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.