In de wintermaanden is het natuurlijk een stuk kouder dan in de zomer. Je wilt je dan ook warm kleden, maar toch wil je er dan ook fashionable uitzien. Een blazer is hier dan ook het perfecte item voor. Vaak wordt gedacht dat een blazer enkel als dun jasje in de zomer gedragen kan worden maar het tegendeel is waar. Je kunt een blazer namelijk ook zeker goed dragen in de winter, zowel binnenshuis als buitenshuis. Ben je benieuwd hoe? lees dan snel verder voor een aantal handige stylingtips voor blazers in de wintertijd.

Welke blazer kies je?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te bepalen welke blazer je wilt dragen. Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten blazers. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat er altijd wel een blazer is die bij je past, maar tegelijkertijd maakt het de keuze erop niet makkelijker. Een standaard blazer is over het algemeen een dun jasje. Kun je dan ook perfect in de zomer dragen, maar zeker ook in de winter. Zo kan een blazer van Anna van Toor  erg leuk zijn om binnenshuis te dragen op deze manier zul je het niet koud hebben. Tegelijkertijd kun je in de winter ook kiezen voor een dikkere blazer en deze kan zelfs in de winter gedragen worden als jas. Tegenwoordig zijn oversized leren blazers erg in, dit geeft namelijk een stoere en nonchalante touch aan je outfit. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor het klassieke model blazer met bijvoorbeeld een leuk ruitpatroon of een chique streep. 

In combinatie met een mooie blouse

Wanneer je de blazer voornamelijk binnenshuis zal dragen, is het natuurlijk niet nodig om hier een dikke trui onder aan te doen. Je kunt toch gaan voor een mooie blouse van goede kwaliteit. Copenhagen Muse heeft een uitgebreid assortiment aan blousen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een chique basic witte blouse, wat natuurlijk altijd goed is, of juist een opvallende blouse met een leuk patroon of pofmouwen. Een opvallende print, die ook dit jaar weer leuk is, is de panterprint. Deze winter zien we voornamelijk variaties op de klassieke panterprint, denk hierbij bijvoorbeeld aan zwarte stippen op een beige ondergrond. Verder zien we dit jaar ook erg veel ruffles en pofmouwen terug wat een speels effect kan geven aan een simpele blouse. Zo kun je bijvoorbeeld ruffles bij de hals of de mouwen onder de blazer vandaan laten komen wat een erg leuk effect geeft. Op deze manier kun je een blouse erg leuk combineren met een blazer.

In combinatie met een jurkje

Een blazer kan daarnaast ook erg leuk gecombineerd worden met een jurkje. Hier zul je in eerste instantie misschien niet direct denken, aangezien een jurkje nogal koud kan zijn, maar met de juiste panty kan je ook zeker een jurkje dragen tijdens de koudere dagen. Als je voor deze combinatie kiest, is het leuk als je een lange blazer draagt. Hierdoor zal de blazer ongeveer even lang zijn als je jurkje, waardoor je outfit erg sexy zal zijn. Bovendien kan op deze manier je blazer ook een simpele jurk opfleuren. heb je bijvoorbeeld een simpel zwart jurkje? Kies dan voor een blazer met een leuk patroon of in een opvallende kleur, waardoor je outfit net wat opvallender en spannender wordt. 

Blazer als winterjas

Daarnaast kun je een blazer ook zeker dragen als winterjas. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat de jas dik genoeg is, zodat je lang warm zult blijven tijdens de koudere dagen. Tegenwoordig kun je dan ook veel winterjassen vinden, die de uitstraling van een blazer hebben. Op deze manier kun je een blazer ook buitenshuis dragen en gelden de overige tips natuurlijk nog steeds. Ook met een dikkere blazer is het namelijk leuk om het te combineren met een mooie blouse of een jurkje.

 

Kortom,  een blazer is erg veelzijdig en kun je op verschillende manieren dragen.  zo kun je ervoor kiezen om een blazer binnenshuis te dragen in combinatie met een mooie blouse of een leuk jurkje. Tegelijkertijd kun je een blazer ook als winterjas dragen, wel is het belangrijk dat het een dikke blazer betreft, waardoor je de blazer ook buitenshuis kunt dragen.