Heb je al voor je kledingkast gestaan en bedacht wat je favoriete kledingstuk voor de winter is? Misschien is het wel tijd om eens op zoek te gaan naar iets nieuws. Zoals bijvoorbeeld een winterjas. Maar wat is nu trendy en ook nog eens lekker warm? Met deze tips helpen we je op weg om een leuke outfit te vinden waar je de winter zeker mee doorkomt.

Welke kledingstukken heb je zeker nodig voor de winter?

Een lekker warme winterjas is natuurlijk het eerste waar je aan denkt als kledingstuk voor de winter. Een fijne lange jas met een wollook staat heel mooi bij een stijlvolle outfit als je naar je werk gaat, of een officieel etentje hebt. Kies voor je vrije tijd voor een kort gewatteerd, of gequilt jack met een metallic look, of juist een opvallende print in meerdere kleuren. Je kunt natuurlijk voor een paar verschillende soorten jassen gaan, zodat je voor ieder gelegenheid een passende jas hebt. Voor inspiratie kan je altijd een kijkje nemen tussen de truien van Wenz.

Kies de juiste accessoires bij je winterkleding

Wat zeker niet mag ontbreken bij je wintermode, is een passende sjaal. Geef je outfit een hele warme, winterse stijl door te kiezen voor een wollen sjaal, met bijpassende warme wanten. Of je draagt een sjaal met dubbellaagse uitvoering. Deze ziet er niet alleen heel vrolijk uit in de verschillende kleuren, maar het is ook nog eens lekker warm als je in de kou op de fiets zit. Je kunt je winterjas extra stijlvol maken door te kiezen voor een sjaal waar de kleuren van je winterjas in terugkomen. Maar je kunt ook combineren met een contrasterende kleur, voor een opvallend en speels effect.

Waar let je op als je een winterjas koopt?

De ideale winterjas vinden valt niet altijd mee. Want niet alles staat even goed, iedere vrouw heeft tenslotte een andere vorm van het lichaam. Heb je bijvoorbeeld een peervormig lichaam, dan draag je het beste een jas met een opvallend grote kraag, zoals een mooie, brede col of een rand rond de capuchon van nepbont. Hiermee leg je het accent op je schouders en niet op je heupen. Wat je beter niet kunt doen, is kiezen voor een jas in een wikkelmodel, of een heel kort jack. Heb je juist bredere schouders in verhouding tot je heupen, dan voel je je waarschijnlijk het meest prettig in een lange jas met opvallende details, zoals opgestikte zakken. Ook kun je de aandacht van je schouders afleiden door een langere sjaal op je winterjas te dragen.

Modebewust, maar wel comfortabel

Bij het kiezen van je favoriete wintermode, en zeker bij het kiezen van een fijne winterjas, zijn een aantal dingen belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je look er trendy uitziet, dus zoek je een jas die helemaal aansluit bij de laatste mode, zoals een trenchcoat of een comfortabele mantel. Maar een winterjas moet ook zeker genoeg warmte bieden en lekker zitten. Denk daarom goed na over het model en wanneer je je jas gaat dragen. En houd bijvoorbeeld rekening met de weersomstandigheden, wanneer je op de fiets zit. Misschien ga je altijd met de auto, dan is een waterdichte en winddichte jas weer iets minder noodzakelijk. En vergeet vooral niet in je keuze mee te nemen, bij welke kledingstijl je de jas wilt combineren. Zo weet je zeker dat je extra van je winteroutfit zult genieten.