Zo creëer je een warme sfeer in huis

Gedurende het voorjaar en de zomer proberen we doorgaans om zo veel mogelijk tijd in de buitenlucht door te brengen. In de herfst en winter is dat anders. Dan kruipen we juist lekker op de bank met een goed boek of een mooie film erbij. Sfeer in huis is dan erg belangrijk. Als je in een saaie en kale ruimte moet vertoeven, heeft dat een negatief effect op je eigen gemoedstoestand. Het is dus zaak om de boel leuk aan te kleden met accessoires die zorgen voor een warme sfeer in huis.

Bloemen fleuren de boel op

Met bloemen haal je letterlijk de natuur in huis. Maar elke week een nieuwe verse bos bloemen kopen, dat is misschien net iets te hoog gegrepen. Wil je desondanks altijd wat mooie bloemen in huis, denk dan eens aan gedroogde bloemen als alternatief. Ze zijn er in allerlei kleuren, dus het maakt niet uit of je liever wat aardse tinten selecteert of juist kiest voor een bonte kleurenkracht. Mits je ze goed verzorgt, kun je een droogbloemenboeket tot wel een half jaar in goede staat houden. Dat is nog eens waar voor je geld!

Kaarsen voor extra sfeer

Vuur wordt al eeuwenlang met sfeer geassocieerd. Denk maar eens aan dat unieke gevoel dat je beleefde toen je met een groepje mensen rond het kampvuur zat. Of denk aan de mooie vuurkorven die je vaak op evenemententerreinen ziet staan. Thuis in je eigen woonkamer kun je geen kampvuur stoken, maar wel mooie kaarsen branden. Breng het geheel in harmonie door de kleuren te laten aansluiten bij je interieur. Een mooi plateau met brandende kaarsen op de salontafel staat gezellig en sfeervol, maar het geeft bovendien letterlijk warmte in huis.

De juiste verlichting

Je staat er misschien niet direct bij stil, maar de juiste verlichting in huis is van essentieel belang. Kies voor warme lichtkleuren en maak daarbij vooral gebruik van dimmers.