Relaxhoek ideeën voor een rustig momentje

We vinden het natuurlijk allemaal lekker om even heerlijk te ontspannen. Het is dan ook fijn als je thuis hiervoor een bepaalde ruimte creëert, zodat je ook regelmatig echt even ontspant. Een rustig momentje is dan ook erg belangrijk voor je geestelijke gesteldheid. Een relaxhoek om even te ontspannen hoeft dan ook niet groot te zijn en kan in principe al uit één meubelstuk bestaan. Het is dus zeker niet waar als je denkt dat je veel ruimte nodig hebt om een relaxhoek te creëren. Maar hoe creëer je nu een relaxhoek voor een rustig momentje? Lees snel verder voor 3 inspirerende ideeën! 

Rustgevende kleuren

Wanneer je even tot rust wilt komen is het belangrijk dat je niet continu wordt afgeleid en dus in een rustige omgeving bent. Hierbij is het dus belangrijk dat jouw relaxhoek rust uitstraalt en dit doe je niet door felle kleuren op de muur te gebruiken, maar ook niet in de meubels. De basis van een relaxhoek is dan ook met aardetinten en rustige kleuren, hierbij kun je denken aan beige, taupe, bruin, zwart of wit. Wanneer jij rustig wordt van een andere kleur kun je natuurlijk ook kiezen om een muur deze kleur te verven. Het kan ook zo zijn dat een bepaalde print natuurlijk erg veel rust brengt, dan kun je er voor kiezen om dit in de vorm van behang of andere accessoires terug te laten komen in jouw relaxhoek. 

Heerlijke zitplekken

Als je lekker wilt ontspannen kun je dit natuurlijk doen door even heerlijk plaats te nemen op een bank of een stoel. Een goede oplossing om je even af te zonderen is een draaibare fauteuils. Door middel van de draaifunctie is het mogelijk om de stoel gewoon onderdeel te laten zijn van de woonkamer maar als je even wilt ontspannen en een rust momentje nodig hebt, kun je de stoel even draaien en jezelf afzonderen. Bankstellen kunnen natuurlijk ook al voor een rust momentje zorgen. Het voordeel van een bank is dat je er ook even op kunt gaan liggen en je ogen dicht kunt doen om tot rust te komen. 

Kortom, als jij heerlijk tot rust wilt komen in een aparte ruimte of gewoon in je woonkamer is het belangrijk om hier ook rust te creëren. Dit kun je doen door gebruik te maken van rustige kleuren en een goede zitplek te creëren. Een goede zitplek waar je goed tot rust kan komen, kan simpelweg een stoel of een bank zijn. Ook de meubels in jouw relaxplek moeten in een rustgevende kleur zijn om optimale rust te krijgen.