Bas Smit (39) is een van de populairste Nederlanders op Instagram. Op zijn account @bassmit heeft hij ruim 850.000 volgers en vermaakt ze met komische filmpjes. Je kunt een kijkje nemen in zijn dagelijks leven en alle gekke dingen volgen die hij meemaakt. 

De man van…

In de beschrijving van zijn instagram account staat niet voor niets ‘De man van’ met een emoticon met een tong uit zijn mond erachter. Bas Smit was eerst voornamelijk bekend als de man van Nicolette van Dam. Nicolette van Dam is een Nederlandse actrice en presentatrice. Het is sinds 2007 samen en in 2015 is het koppel in het huwelijksbootje gestapt. Samen hebben ze twee dochters. In 2012 is Lola-Lily Smit geboren en in 2014 Kiki-Kate Smit. Het gezin woont in Amsterdam.

Wat doet Bas Smit precies voor werk?

Bas Smit is een echte zakenman en is samen met zijn vrouw bezig een zakelijk imperium op te bouwen. Zoals gezegd is hij extreem populair op Instagram en hier kan hij dan ook prima van leven. Bas Smit kiest niet voor de weg als de meeste influencers om producten te promoten voor een bepaald bedrag, oftewel je bereik in ruil voor geld. Bas Smit pakt het anders aan en wilt graag een aandeel van het bedrijf in ruil voor zijn bedrijf. Hierdoor staat hij achter een product dat hij aanprijst en is hij er nauw bij betrokken. 

19 bedrijven?!

Inmiddels heeft Bas Smit samen met zijn vrouw maar liefst 19 bedrijven. Deze bedrijven vallen in verschillende branches. Zo hebben ze Brasserie Van Dam, maar ook bedrijven in de marketingbranche. Bas Smit staat niet overal vooral en heeft dan ook meerdere belangen in vastgoed, zoals Junea Vending, Healthy Snack Box en Vidley Videokaarten. Junea Vending verkoopt selfservice automaten, die te bedienen zijn met je smartphone, waaruit je verschillende snacks kunt halen. Healthy Snack Box zegt het al, het bedrijf verkoopt boxen met gezonde tussendoortjes. Vidley Videokaarten is misschien wel een van de grootste bedrijven van Bas Smit. Videokaarten zijn luxe kaarten met een geïntegreerd videoscherm, hierop kan een persoonlijke boodschap worden getoond. Verder houd Bas Smit zich bezig met vastgoed. Hij werkte jaren samen met Roland Kahn, oprichter van CoolCat en America Today. Elf jaar lang werkt het duo samen en sluiten ze deal na deal. 

 

Bas Smit plaatst veel video’s op zijn Instagram account waar je uitbreid om kan lachen. Denk aan filmpjes waar mensen vallen of met BN’ers. Hij doet veel vaker gekke dingen die hij dan filmt. Zo bestelt hij vaak producten vanuit Instagram advertenties en probeert en beoordeelt de producten. Maar dit kan ook totaal iets anders zijn, zoals zijn vrouw verrassen met een Winter Wonderland tuin met allemaal sneeuw. Naast deze leuke dingen laat Bas Smit ook heftige onderwerpen zien en zet hij zijn bereik in voor goede doelen. Een voorbeeld hiervan is dat Bas Smit ambassadeur is van het Prinses Máxima Centrum. Ook zet hij zelf doneer acties op en zamelt hij samen met zijn volgers geld in voor mensen die het nodig hebben. 

 

We kunnen Bas Smit dus wel een ondernemer in hart en nieren noemen, die zijn eigen zakelijke imperium aan het opbouwen is. Hierbij speelt social media, Instagram in het bijzonder, een grote rol. Dit doet hij terwijl hij geniet met zijn vrouw en dochters in hartje Amsterdam.