seizoen charmes
De zomer wordt door velen met open armen ontvangen, want dat betekent eindelijk tijd om bij te tanken na een jaar hard studeren of werken. Seizoenen komen en gaan. De tijd vliegt al helemaal voorbij als je het naar je zin hebt. Daarom laat ik je zien dat elk jaargetijde, van zomer tot winter, wel wat heeft.

Herfst: uitwaaien in de storm

Een herfstwandeling door het bos met dwarrelende bladeren om je heen toont hoe prachtig moeder natuur kan zijn. Dat houdt je ook na het uitrusten in de zomervakantie fris en fruitig. Het voelt vertrouwd om na het uitrusten je dagelijkse ritme weer op de te pakken. Met heerlijke geurkaarsen in huis kan het nieuwe seizoen van je favoriete televisieserie weer beginnen. Tussendoor pak je nog wat extra slaap dankzij de aftrap van de wintertijd. De klok gaat in het laatste weekeinde van oktober een uur terug.

Winter: samen op de bank

De wintermaanden met alle feestdagen geven het perfecte excuus voor een lekkere warme kop chocolademelk. Wie houdt daar nu niet van? Het zorgt nog voor een goed gevoel ook. In chocola zitten stoffen die het gelukshormoon endorfine aanmaken. Tegelijk remmen ze de adrenaline in je lijf af waardoor je minder stress hebt. Om het wegblijven van wespen, muggen in je slaapkamer en zweetdruppels op je voorhoofd van de hitte valt ook te lachen. Dat kunnen we missen als kiespijn!

Lente: alles staat in bloei

Eindelijk mogen die shirts met korte mouwen weer uit de kast. Je dagelijkse portie aan vitaminetabletten kan een tandje minder en ook de energierekening daalt weer. Buiten huppelen de lammetjes in de wei en schieten de bloemen uit de grond. De lente van vorig jaar was één van de warmste ooit, dus dat belooft wat voor de lentes die nog voor ons liggen. Meteen een goed moment om achter die knappe jongen aan te gaan. Wie weet is ook dat een belofte voor in de toekomst.

Zomer: de zon in

Dagen waarop het langer licht blijft en de vakantietijd komen vast als eerst in je naar boven borrelen als je aan de zomer denkt. Die warme laarzen kunnen meteen ook ingeruild worden voor luchtige teenslippers. Of je zet je schoenen helemaal aan de kant en waagt het op blote voeten. Wist je dat dit helemaal zo slecht nog niet voor je is? In je voeten zitten duizenden zenuwuiteinden die zo getriggerd worden om de beschermlaag van vetkussetjes in stand te houden.

Foto: Kayla Kandzorra