leuke hobbys meiden
Een avond de kroeg in of een filmpje pakken en daarna lekker uitslapen doen we allemaal. Sporten, ook al is het maar voor je eigen bestwil, of shoppen mogen niet ontbreken. Ook daar gaat vrije tijd veelal aan op. Maar met de volgende hobby’s gooi je het over een hele andere boeg.

 1. Organiseer feestjes

  Een hele vrolijke hobby is het organiseren van feestjes. Altijd wordt er wel ergens een geboorte, verjaardag of huwelijksjubileum gevierd. Je kunt in je eigen omgeving beginnen om te kijken of het je ligt. Dan bouw je het daarna verder uit als deze hobby je bevalt.

 2. Geesten verdrijven

  3 tienermeiden die aan exorcisme, het uitdrijven van kwade geesten, doen. In Amerika lopen ze echt rond. Hun verhaal leende zich zelfs voor een documentaire. Ze beweren dat mensen worden lastiggevallen door de duivel en zien het ons hun missie om ons daarvan te verlossen. Nou, succes dames!

 3. Duik de geschiedenis in

  Ooit gehoord van een Heemkundekring? Dikke kans dat er in bij je in de buurt ook één zit. Een Heemkundekring pluist de nabije als verdere geschiedenis van een woonplaats uit om zo meer over de omgeving te ontdekken. Echt wat voor je als je in de geschiedenisles wel altijd wakker weet te blijven.

 4. Speel Zwarte Piet

  Het mag maar een paar weken per jaar, maar dan kun je wel meteen volop aan de bak. Al die kinderstemmetjes en hun gezichtjes doen je vast denken aan de tijd dat je zelf nog heilig geloofde in de goedheiligman en zijn knecht. Oplettende, lieve en voorzichtige opmerkingen van de kids gegarandeerd. Schattig toch?

 5. Maak een scrapbook

  Een scrapbook, een plakboek vol herinneringen, klinkt als een hobby voor je oma. Het kan juist leuk zijn om zoiets te maken, want je fantasie en creativiteit krijgen de vrije loop. Juist in deze tijd van de telefoontjes en het internet doorbreekt een scrapbook de sleur.

 6. Hang de bolleboos uit

  Spelshows op televisie zoeken vaak driftig naar nieuwe kandidaten. Je deelname laat niet alleen zien dat die grijze hersencellen prima werken. Met opnames in een grote studio met publiek beleef je al een avontuur op zichzelf. Dat deel je met een vriendin door in de quiz samen een team te vormen.

 7. Draai plaatjes

  Het aantal vrouwelijke diskjockeys achter de draaitafel legt het nog altijd af tegen de mannen. Hier valt dus een wereld te winnen. Roxeanne Hazes, inderdaad de dochter van André Hazes Senior (niet Hazes jr), timmert aan de weg als dj. Waarom volgen niet meer meiden haar?

Foto’s: Jonathan McPherskesen