Wat in tas moet hebben
De deur uit gaan met een toffe tas om je schouders is leuk, maar het is nog leuker om daar ook handige spulletjes in te doen. Een kauwgompje, je telefoon en je portemonnee heb je altijd wel op zak. Aan de volgende dingen, die je eigenlijk altijd in je tas moet hebben, heb je waarschijnlijk nog niet gedacht.

 1. Multifunctionele poederparels

  Poeder, rouge en oogschaduw apart meesjouwen is verleden tijd. In een rond poederdoosje kom je paarse, roze, gele en bruine parels tegen. Die kun je zeker gebruiken om je gezicht te bepoederen. Daarnaast mogen de rougeliefhebsters onder ons hun hart ophalen, want daar is het ook prima voor. Tot slot is het een waardige vervanger van je oogschaduw als je die kwijt bent.

 2. Altijd schone handen

  Buiten de deur eet je weleens een broodje of worden je handen vies. Er is geen nood aan de man wanneer handen wassen niet kan! Met desinfecterend handgel voor onderweg is dit probleem binnen een paar tellen opgelost zonder dat je water nodig hebt. Een flesje of tube meenemen als je de deur uit gaat kan goed, want het formaat is geschikt om in je tas te stoppen.

 3. Zakmes helpt je overal

  Een zakmes hoeft niet per se een jongensding te zijn. Er bestaat ook een versie die speciaal voor meiden is. Wat dacht je van een zakmes met een pincet en een nagelstoker? Zie je al voor je dat er ook een nagelvijl bij zit? Ook een flessenopener ontbreekt niet, want je weet maar nooit. Zo’n zakmes is niet verkeerd om in je tas te hebben. Het komt van pas tijdens een dag werken, maar ook als je een avond uit bent.

 4. Babydoekjes: ook zonder kinderen

  Je hoeft geen kindje onder je hoede te hebben om babydoekjes mee te nemen. Heb je al eens gemerkt hoe enorm handig deze doekjes zijn? Ze zijn heel vochtig en daarom prettig in het gebruik. Babydoekjes zijn nuttig voor wie onverhoopt op een toilet zonder wc-papier zit. Ze maken je handen schoon als je de desinfecteerde handgel vergeten bent of liever niet gebruikt. Ook verschoont het na het eten je mond zodat je lippen weer netjes gestift kunnen worden.

 5. Oplader van je telefoon

  Bellen, appen, foto’s maken, muziek luisteren en nog veel meer: we doen van alles met ons mobieltje. We willen elke dag en ieder uur bereikbaar zijn. Dan kan het gebeuren dat je batterij ineens leeg is. Gelukkig voorkom je dit als je de oplader van het toestel altijd op zak hebt. Dat is pas een geruststellende gedachte.

 6. Klein potje nagellak

  Heb je net keurig je nagels gelakt, zie je als je even later in de bus zit dat je dat ene stukje nagel vergeten bent. Zucht. Daar blijf je natuurlijk de hele dag aan denken terwijl je net zo tevreden was over het resultaat. Vanaf nu kun je altijd een mini-nagellak meenemen om jezelf uit deze noodsituatie te redden. Dat scheelt!

 7. Alles in één crème

  De vlag kan uit, want er bestaat een hele handige crème die je in veel verschillende gevallen kunt gebruiken. Je hoeft niet meer te balen wanneer je geen crème voor je handen of je gezicht in je tas hebt. De alles in één crème is je reddende engel. Die is te gebruiken voor de hele huid. Het maakt niet uit waar je bent, want als je dit bij je hebt zit je altijd goed.

Foto: Andreanna Moya