indruk maken op schoonouders
Krijg jij de kriebels van een ontmoeting met je nieuwe schoonouders? Dat is nergens voor nodig, want ze hebben het beste met je voor. Met deze tips laat je zien dat ook jij goede bedoelingen hebt.

 1. Je hoeft je niet te bewijzen

  Het gevoel van een vader of een moeder liegt niet. Als geen ander kennen ze hun kind. Ze zien snel genoeg wat je voor hun zoon betekent. Als het goed zit met jullie relatie merken ze het echt wel. Je uitsloven heeft dus geen zin.

 2. Voorkom pijnlijke gesprekken

  Ga niet gokken naar de leeftijd van je schoonouders en begin niet steeds over je ex. Roep zeker niet dat je lief thuis nooit wat opruimt of dat hij je kookkunsten maar niks vindt. Ook als hij inderdaad niks doet in huis kun je dit beter voor je houden. Denk hier vooraf over na.

 3. Hou het verder spontaan

  Voor de rest kun je inspelen op wat er tijdens het moment zelf gebeurd. Het bezoek wordt maar saai wanneer je over letterlijk alles hebt nagedacht. Er moet iets verrassends over blijven zodat het contact niet stijfjes verloopt.

 4. Liefde voor dezelfde man

  Die schoonouders van jou hebben wel een hele knappe kerel op de wereld gezet. Onthoud dat jullie allemaal dol zijn op diezelfde leuke vent. Dat schept een band. Mede dankzij je schoonouders is hij nu wie hij is. Daar mag je ze best dankbaar voor zijn.

 5. Neem de tijd

  Al het begin is spannend. Een goede band moet je stapje voor stapje opbouwen. Dat lukt zeker niet in één middagje, dus wordt niet teleurgesteld hierom. Geef jezelf en elkaar rustig de kans om te wennen. Dat zorgt bij de volgende keer voor meer gemak aan beide kanten.

 6. Je bent met hem

  Niet iedereen is beste vrienden met haar schoonouders, maar probeer er wel altijd het beste van te maken. Al is het alleen maar voor je vriend. Gelukkig mag je in je handjes knijpen dat je elke ochtend naast hem wakker wordt.

Foto: Nan Palmero