kleuren bij haarkleur
Dat superleuke t-shirt is er in het rood én in het blauw én in het groen. Er zit niets anders op: de enige manier om te kiezen is door ze te passen. Hoe maak je de juiste beslissing in het pashok. Je haarkleur helpt je de knoop door te hakken. Want bij een blondine, roodharige, brunette of zwarte lokken staan verschillende kleuren extra goed.

Als je blondine bent

Hier komen de kleuren die perfect zijn als je blond bent. Heldere, verfrissende, warme en pittige kleuren zijn ideaal voor iemand als jij. Je kunt ook gaan voor pasteltinten die zacht in elkaar overvloeien. Denk bijvoorbeeld aan pistachegroen, perziktinten en turkoois. Een blauw kledingitem mag absoluut niet missen, want veel verschillende tinten van deze kleur staan je goed. Vooral marine-, lavendel- of zachtblauw of felle donkerblauwe kleuren zijn aan te bevelen.

Als je haar rood is

Ook als roodharige moet je een bepaalde kleur echt in je kledingkast hebben. Er is één onmiskenbare regel: groen kan altijd. Natuurlijke en aardtinten zoals beige, bruin, camel, oranjerood en goud zijn toppers. Dit geldt vooral als je echt rood haar hebt. Anderen zijn meer aardbeiblond of hebben een licht roodbruin kapsel. De meeste lentekleuren kun je in dat geval wel hebben. Ook abrikoos, beige, gouden geeltinten en perzikroze zijn geen bezwaar. Nog een advies: pas met grijs op dat je warm grijs draagt en geen donkergrijs of blauwachtig grijs.

Als je brunette bent

Als bruinharige kun je het beste sprekende kleuren dragen. Ik noem maar even juwelentinten als smaragdgroen, saffierblauw en donkerpaars. Voor brunettes met een lichtere huidskleur zijn kobaltblauw, felrood en diep donkerroze echte aanraders. Dit zijn tinten die je huid laten schitteren. Zelfs zwart en wit zorgen voor een welkome afwisseling. Brunettes die een iets donkere huid hebben, maken met aardachtige kleuren als mokka, terracotta, oranje en geel prima keuzes.

Als je zwartharig bent

Met je zwarte coupe kun je maar beter kijken naar basiskleuren en durf ook kekke combinaties te maken. De aankoop van zilveren sieraden is een verstandige zet. Dat geldt ook voor het dragen van wit, zwartbruin, licht tot donkergrijs, zwart, marine en licht tot medium blauw. Kleuren als turkoois, zuiver groen, bordeaux, helder rood, paars en pruim zijn al net zo zulke aanraders. Vergeet oranje, goudtinten en pastelkleuren als je de modepolitie niet op je dak wil krijgen.

Foto: Betsy Jons