Waarom ongesteld zijn niet erg is
De periode van de maand staat niet bekend als onze lievelingstijd. Toch hoeft je menstruatie niet alleen maar voor problemen te zorgen. Er zijn namelijk een aantal redenen waarom ongesteld zijn niet erg is.

 1. Een gouden smoes

  Stel dat je vriendinnen met je willen gaan zwemmen, maar jij hebt daar geen zin in. Je menstruatie is een goed excuus. Ze snappen vast dat je liever een filmpje pakt of uit eten gaat.

 2. Lekker samen zeuren

  Als je vriendinnen en jij tegelijk lotgenoten zijn kun je mooi een potje met elkaar gaan klagen. Dat verzacht het leed.

 3. Alles doet het

  Zie ongesteld zijn als een cadeau van de natuur. Het is een teken dat de boel goed werkt. Er zou pas iets mis zijn als je menstruatie nooit op gang zou komen.

 4. Chocolademonster slaat toe

  Dat menstruerende meiden veel chocola mogen eten, zit tussen onze oren. Toch kun je er net zo goed gehoor aan geven. Wat maakt het uit? Je mag jezelf best verwennen.

 5. Op en top vrouw

  Je voelt je zo vrouwelijk als je maar zijn kan. Mannen kunnen niet ongesteld zijn, dus lang leven het vrouw zijn en alles wat daar bij hoort.

 6. Even niet sporten

  Iedereen heeft weleens geen zin in die muffe sportschool of dat uitputtende rondje hardlopen. Wie ongesteld is, heeft een goede reden om een keertje over te slaan. Je sport de kilo’s er daarna wel weer af.

 7. Alles gaat voorbij

  Gelukkig is er licht aan het eind van de tunnel. Na een aantal dagen is het allemaal weer over en dan ben je er voor een paar weken van af.

Foto: martinak15