foute openingszinnen date
Wat een afspraakje mede spannend maakt is een openingszin van je date. De eerste indruk is belangrijk, maar het ijs breken kan pittig zijn. Ik weet wat wij meiden niet willen horen en deel dat graag met je.

 1. “Geloof je in liefde op het eerste gezicht of moet ik nog een keer langslopen?”

  Groot gelijk heb je als je hem nu achter het behang wil plakken. Het is geen stijl om de romantiek zo af te dwingen. Dit werkt de verkeerde kant op: hij brengt zichzelf op een achterstand. Die moet hij eerst nog maar weg zien te werken.

 2. Hij doet zijn aansteker aan en zegt: “De vonk tussen ons is overgeslagen.”

  Dat hij jou misschien ziet zitten hoeft niet te betekenen dat jij hem ook wil. De liefde moet van twee kanten komen. Anders gaat dit meer richting irriteren dan liefhebben. Laat hem lekker vertrekken met zijn aansteker als hij zo door gaat.

 3. “Ik schrijf een telefoonboek. Mag ik je nummer?”

  Denkt hij serieus ooit nog je 06 te bemachtigen? Hopelijk begrijpt deze jongen dat hij dit nu wel op zijn buik kan schrijven. Hij moet het eerst verdienen om je nummer te krijgen door lief tegen je te zijn.

 4. “Je hand ziet er zwaar uit. Zal ik hem voor je vasthouden?”

  Wat is dit een doorzichtige manier om je hand vast te mogen pakken. Jullie weten allebei dat je geen zware handen hebt en dat deze zin dus helemaal nergens op slaat. Als hij niet snel iets zegt dat wel ergens over gaat heeft hij het in korte tijd al aardig verpest bij je.

 5. “Heb je een kaart? Ik blijf maar verdwalen in je ogen.”

  Er wil hier iemand charmant doen, maar dit loopt uit op een hele gênante situatie. Als je er een beetje gevoelig voor bent, kan je nog verlegen worden ook van een opmerking als deze. Straks durf jij niets meer te roepen omdat hij zoiets stoms zegt. Mooi is dat.

 6. “Mag ik een kus lenen? Ik beloof dat ik hem terug zal geven.”

  Hoe vaak moet deze kerel nog verteld worden dat liefde niet te leen of te koop is? Zijn ouders mogen zich wel even achter hun oren krabben, want deze slijmbal is duidelijk niet goed opgevoed. Het moet niet gekker worden.

 7. “Heb jij ook zo’n hekel aan openingszinnen?”

  Andersom kun je beter aan hem vragen waarom hij dit wil weten, want het is een totaal zinloze openingszin. Je hoeft geen genie te zijn om te begrijpen dat het antwoord op zijn openingsvraag voor zich spreekt. Daar mag hij weleens over nadenken voor hij een volgende keer met je afspreekt.

 8. “Jij wordt de moeder van mijn kinderen.”

  Hij zoekt het maar uit, want jij kunt heel goed zelf beslissen wat je wil. Je date is alleen maar aan het bluffen. Deze vent loopt veel te hard van stapel en kan ook helemaal nog niet weten of jullie samen kinderen krijgen. Voor hetzelfde geld speelt dit pas over tien jaar in je leven en ben je dan met een ander.

Foto: Simon