Nederlandse student overleden door drankspel
Een Nederlandse student is in Zuid-Afrika overleden door een drankspel. Dat gebeurde terwijl 24-jarige jongen zijn verjaardag vierde in de kroeg.

Jurriën Wissink, die in Zuid-Afrika was voor een uitwisselingsprogramma, vierde met een aantal vrienden zijn verjaardag in de campusbar van de Stenden University in de kustplaats Port Alfred. Tijdens zijn verjaardagsfeestje zou hij flink wat drankjes hebben gedronken en vervolgens funnel drinking hebben gespeeld. Bij dit drankspel wordt alcohol door een trechter toegediend.

Na het spel werd Jurriën onwel en moest hij overgeven. De student werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij even later overleed. Volgens de Afrikaanse krant Die Burger is de jongen waarschijnlijk in zijn eigen braaksel gestikt. De politie wil dat alleen nog niet bevestigen en wacht op de uitslag van de autopsie.