Dingen niet wist over Barbie
De kans is groot dat je als kind uren gespeeld hebt met Barbie. Je denkt dan misschien ook dat deze pop voor jou geen geheimen heeft. Toch zijn er heel wat dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over Barbie. Want wist je bijvoorbeeld dat:

  1. Barbie is geïnspireerd door de Zwitserse pop Bild Lilli. Ruth Handler kwam op het idee nadat ze zag dat haar dochter het leuk vond om met een volwassen pop te spelen in plaats van met baby’s.
  2. Barbie is eigenlijk een bijnaam. Voluit heet de blondine Barbara Millicent Roberts. De pop is vernoemd naar de dochter van haar bedenkers.
  3. De allereerste outfit van Barbie was niet roze. De eerste Barbie droeg een zwart-wit gestreept badpak en werd in 1959 verkocht voor 3 dollar.
  4. Barbie en Ken zijn een tijdje uit elkaar geweest. In 2004 zetten de poppen na 43 jaar een punt achter hun relatie.
  5. Hoewel er verschillende versies van Barbie in een trouwjurk zijn verschenen is ze nooit officieel getrouwd. Vandaar dat zij en Ken geen vechtscheiding hebben gehad over wie het huis in Malibu kreeg.
  6. Zelfs Barbie heeft een rebound gehad. Na haar breuk met Ken heeft ze 2 jaar iets gehad met de Australische surfer Blaine.
  7. Barbie heeft een indrukwekkender CV dan jij. De blondine heeft meer dan 150 banen gehad en is zelfs 3 keer astronaut geweest.
  8. Er zijn heel veel vrouwen die op Barbie willen lijken. Zo spendeerde Blondie Bennett meer dan 30.000 euro aan plastische chirurgie om op haar idool te lijken. Maar ook Valeria Lukyanova en Lhouraii Li hebben alles over om een echte Barbie te zijn.
  9. Barbie is niet welkom in Saoedi-Arabië onder meer vanwege haar kledingkeuze. In het Midden-Oosten spelen meisjes dan ook met Fulla, een Barbie-achtige pop.