dodelijke xtc pillen
Het festivalseizoen is weer begonnen. Dat is natuurlijk erg leuk, maar dat houdt ook in dat er nieuwe xtc incidenten kunnen voorvallen. Daarom waarschuwt het Trimbos-instituut dat er nog te hoog gedoseerde en vervuilde xtc pillen zijn.

Vorig jaar zomer overleden 6 mensen door het gebruik van de partydrug. Het risico op dodelijke incidenten is dit jaar even groot. Dat komt omdat er nog steeds te hoog gedoseerde pillen zijn en er zijn ook nog altijd vervuilde pillen in de omloop met het gevaarlijke stofje PMMA.

Eerste xtc dode van het jaar

Eind april overleed in België de eerste xtc dode van het jaar. Een 16-jarige jongen had een pil genomen in de vorm van een dominosteentje en kreeg hierdoor een hartstilstand. De xtc bevatte een 2 tot 3 keer zo hoge dosering van de werkzame stof MDMA dan normaal.

Volgens Daan van der Gouwe van het Trimbos is het tot nu toe in Nederland nog rustig als het gaat om fatale xtc incidenten. “Afkloppen, want het festivalseizoen is nog maar net begonnen. Vorig jaar was tussen mei en september het merendeel van de xtc gerelateerde doden te betreuren,” laat hij weten aan Spits.