Gezonde snacks eindexamens
Doe jij dit jaar examen? Dan is het extra belangrijk om op je gezondheid te letten. Daarom vind je hieronder gezonde snacks voor de eindexamens.

De examenperiode is een tijd waarin je hard moet werken. Je gezondheid is dan ook ontzettend belangrijk en dit is absoluut niet het moment om te gaan lijnen. Je moet ervoor zorgen dat je genoeg energie binnenkrijgt zodat je goed kunt concentreren en presteren. Maak je niet druk om een paar koekjes of een zakje chips, maar kies ook regelmatig voor gezonde snacks tijdens je eindexamens.

 1. Druiven

  Druiven zorgen voor energie omdat ze veel suikers bevatten. Daarnaast zijn ze ook rijk aan kalium en voedingsvezels.

 2. Wortels

  Wortels zijn verfrissend en een echte vitamineshot. Deze groente bevat suiker en bètacaroteen, een stof die je lichaam omzet in vitamine A.

 3. Amandelen

  Amandelen bevatten veel voedzame en gezonde stoffen als calcium en fosfor. Daarnaast zorgen onverzadigde vetten en eiwitten voor een verzadigd gevoel.

 4. Appel

  Hoewel een appel een standaard snack is, neemt dat niet weg dat het gezond is. In dit fruit zitten goede suikers en vitamine C en je geheugen werkt er beter door.

 5. Ei

  Eieren bevatten veel voedingsstoffen zoals vitamines, eiwitten en mineralen. Ook zorgt een ei lang voor een gevuld gevoel.

 6. Tomaat

  Rijpe tomaten zijn een lekker en fris tussendoortje dat vol zit met vitaminen en mineralen. Voor deze vrucht geldt hoe roder hoe gezonder.