selfies maken hoofdluis
Maak je graag selfies met je vriendinnen? Dan moet je misschien toch maar eens gaan uitkijken. Want het maken van selfies vergroot de kans op hoofdluis.

Bij het maken van een selfie met vrienden en vriendinnen steken jullie je hoofden bij elkaar en lachen maar. Dit klinkt hartstikke onschuldig , maar volgens Amerikaans luizenexpert Marcy McQuillan zorgt het voor een hoofdluis. Omdat je bij het maken van de foto bijna altijd je hoofd tegen een ander hoofd drukt kunnen luizen makkelijk overlopen.

Uit onderzoek van de hoofdluisexpert blijkt dat steeds meer mensen last krijgen van hoofdluis. Hoewel de jeukende beestjes eerst vooral voorkwamen bij kinderen op de basisschool, hebben jongeren er nu ook steeds vaker last van. Volgens de Luizenkliniek Nederland zijn ruim 80 procent van hun klanten meisjes tussen de 12 en 20 jaar oud. Naast selfies zouden ook lang loshangend haar, de knuffels die we elkaar geven en het dicht op elkaar zitten als je op het scherm van een smartphone kijkt oorzaken zijn van de explosieve groei van hoofdluisbesmettingen.