Verslag van de MTV EMA 2013
De MTV EMA 2013 zijn dit jaar gehouden in de Ziggo Dome in Amsterdam en wij mochten daarbij zijn. Het begon allemaal met de rode loper, waar alle artiesten op zouden verschijnen om vervolgens pers te woord te staan.

De rode loper

We moesten voor 17.00 uur aanwezig zijn en werden begeleid naar de Endemol studio’s waar de rode loper zou plaatsvinden. Voor de MTV EMA 2013 was enorm veel pers aanwezig uit verschillende landen. De artiesten kwamen één voor één over de rode loper, al leek de loper toch meer op een zwarte loper. Er waren verschillende vakken voor pers en daarachter stonden ook nog fans die erbij mochten zijn, omdat ze kaarten hadden gewonnen.

Het was tamelijk slecht georganiseerd, want er was weinig ruimte voor pers nog fans om hun artiesten van dichtbij te kunnen zien of spreken. Enkele artiesten gaven geen gehoor aan hun fans zoals de DJ Martin Garrix. Fans schreeuwden om de idool, maar hij keek niet eens naar ze. Onder andere Katy Perry, Miley Cyrus en Ariana Grande gaven hun fans echter wel tijd voor een foto of een handtekening.

Verslag van de MTV EMA 2013 2

De artiesten gingen allemaal erg snel over de loper en MTV kwam blijkbaar tijd te kort omdat sommige artiesten niet eens op de loper verschenen. Zo was er geen spoor te verkennen van Robin Thicke, Bruno Mars, Snoop Dogg en Eminem. De loper werd ook nog eens in stukken gefilmd en aan elkaar geplakt en was dus niet live, terwijl MTV beweerde van wel.

De Show

Verslag van de MTV EMA 2013 showDe zaal van de Ziggo Dome waar de TMT EMA 2013 plaatsvond was gevuld met verklede mensen. Het thema was dan ook Party Aliens. Iets over 20.00 uur begon de show en ging het dak eraf met Miley Cyrus als beginact. De show was een spektakel vol met lichten, vuurwerk en special effects. Alle artiesten zongen live en vele stonden met hun mond vol tanden bij het optreden van Katy Perry die in de lucht zweefde. Naast Katy waren er ook optredens van Kings of Leon, The Killers, Icona Pop, Bruno Mars en Eminem.

Miley Cyrus was met haar optreden braaf, al wilde ze toch de aandacht hebben dus besloot ze tijdens de winst van haar award voor Beste Video een joint uit haar tas halen. Dit werd er echter uitgeknipt voor de Amerikaanse televisie. Naast Miley gingen ook Beyonce, One Direction, Bruno Mars, Eminem en vele anderen artiesten naar huis met een award. Hier kun je de hele lijst met alle winnaars van de MTV EMA 2013 bekijken.

De afterparty

Na zo’n grote awardshow hoort natuurlijk ook een afterparty. Er werden verschillende afterparty’s gehouden in Amsterdam. Zo waren er feesten in de Paradiso, Escape en The Sand. Wij waren aanwezig bij de afterparty van The Sand met een optreden van Robin Thicke.

Het was de bedoeling dat hij een half uur zou optreden en om 00.15 uur zou beginnen. Robin begon echter pas om 01.15 uur en zong maar 2 nummers. Na het optreden gingen vrijwel alle bezoekers naar huis en waren ze vrij teleurgesteld in de slechte organisatie en het korte optreden. Robin weigerde daarvoor ook al om opnieuw op de rode loper te lopen voor pers, terwijl hij al aanwezig was.