Studenten Groningen schurft
In Groningen is onder studenten massaal de schurft uitgebroken. Studenten worden dan ook gewaarschuwd om alert te zijn op de besmettelijke huidaandoening.

Volgens de GGD is er in Groningen nog geen spraken van een epidemie, maar is er wel een toenemend aantal studenten waarbij schurft is vastgesteld. De huidaandoening wordt overgebracht door schurftmijt. Als je schurft hebt heb je een aantal weken last van jeuk. Ook kunnen er kleine puistjes ontstaan die meestal opengekrabd en ontstoken zijn. Veder kunnen er grote pukkels, blaasjes en etterpuistjes voorkomen. Soms ontstaat er ook een uitgebreide huiduitslag die lijkt op eczeem.

Dermatoloog Jorrit Terra zegt dat als je schurft hebt het aan te raden is om je te laten behandelen. “Met een crème is het goed te behandelen. Schurft kan al besmettelijk zijn bij meer dan 15 tot 30 minuten intiem contact. Niet alleen lichamelijk, maar ook als je in elkaars bed ligt of kleren draagt. Het is dus zaak van een goede hygiëne en het beddengoed en de kleren goed wassen op minimaal 60 graden,” laat hij weten aan de Telegraaf.