Miss Filipijnen Miss World 2013
Nederland heeft weer naast het felbegeerde Miss World kroontje gegrepen. Want Miss Filipijnen is Miss World 2013 geworden.

Miss World 2013 komt uit de Filipijnen. Zaterdag won 23-jarige Megan Young in Bali in Indonesië de titel. De filmstudente beloofde in tranen de beste Miss World aller tijden te worden. Naast dat Megan zich de mooiste vrouw ter wereld mag noemen, won de Filipijnse ook 100.000 euro.

Miss Nederland

Miss Frankrijk en miss Ghana eindigden op de tweede en derde plek. De Nederlandse miss Jacqueline Steenbeek viel buiten de prijzen. Ze eindigde bij de beste 20, maar wist niet de top 10 te bereiken. De Brabantse won eerder wel het onderdeel sporttrack. Hierbij nemen de missen het tegen elkaar op in sportevenementen als touwtrekken en volleybal.

Geen bikinironde

Overigens was niet iedereen in het overwegend islamitische Indonesië blij met de missverkiezing. Vanwege protesten werd de wedstrijd ditmaal extra goed beveiligd door zwaar bewapende agenten, honden en waterkanonnen. Ook werd de finale door alle ophef verplaatst van Jakarta naar Bali en werd de beroemde bikinironde afgeschaft en vervangen door en badpakkenronde.

Foto via Miss World