XTC Pillen
Een Leidse studente is deze week overleden nadat ze drugs had gebruikt. De 20-jarige Lisa is waarschijnlijk gestorven door een xtc pil.

Afgelopen zaterdag ging de studente, die aan de Haagse vestiging van de Universiteit van Leiden studeerde, naar Voltt in Amsterdam. Daar zou ze een xtc pil hebben geslikt. Toen Lisa zondagmiddag weer terug was in Leiden werd ze niet goed en belde haar huisgenoten een ambulance. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht waar ze zondag op maandag nacht overleed, meldt het Leidsch Dagblad.

De studente is al het zoveelste slachtoffer in korte tijd dat overlijdt aan een xtc pil. Het is nog niet duidelijk of dat er verband is tussen alle gevallen en de nep xtc pillen waarvoor het Trimbos instituut waarschuwt. Het gaat om roze pillen met daarop een omgekeerd vraagteken die levensgevaarlijk zijn door de hoge dosis PMMA. Bij deze stof treedt het effect veel later op, waardoor gebruikers denken dat ze meer moeten of kunnen innemen.

XTC pillen laten testen

Mocht je drugs willen gebruiken, dan is het altijd raadzaam om je pillen te laten testen. Dit is in de meeste gevallen gratis. Er zijn meerdere plekken in Nederland waar je dit kunt laten doen. Hieronder vind je een overzicht.