Zara oprichtster Rosalia Mera overleden
Droevig nieuws! Zara oprichtster Rosalia Mera is overleden. Ze stierf op 69-jarige leeftijd aan een beroerte.

Rosalia Mera was samen met haar dochter op vakantie op het eiland Menorca. De oprichtster van Zara kreeg, volgens de krant La Voz de Galicia, woensdag een beroerte. Hierna werd ze met reddingsvliegtuig naar Galicie gebracht, maar donderdag stief de vrouw in het ziekenhuis van de Spaanse plaats La Coruna.

De Zara oprichtster had een geschat vermogen van 5,5 miljard en was daarmee de rijkste vrouw van Spanje. Op 11-jarige leeftijd stopte Rosalia Mera met school en ging ze in een kledingzaak werken. In 1963 begon ze samen met Amancio Ortega, waarmee ze in 1966 trouwde, een kledingzaak. In 1975 opende het stel de eerste vestiging van Zara in La Coruna. 10 jaar later werd Inditex, een overkoepelend bedrijf waaronder Zara, Bershka, Massimo Dutti en nog meer merken vallen, opgericht.