Naast de modetrends wil je natuurlijk ook weten, wat je dit seizoen met je kapsel moet doen. Daarom vind je hieronder de haartrends van zomer 2013

Jaren 60


Heel wat modehuizen lieten zich dit seizoen inspireren door de jaren 60. Zo komt deze stijl niet alleen terug in de modetrends, maar ook in de kapsels. Dit vertaalde zich in klassieke lokken met een moderne draai.

Golven


Een andere haartrend voor zomer 2013 zijn golven. Denk hierbij aan sexy net uit bed krullen. Deze haarstijl kun je goed combineren met een midden- of zijscheiding.

Vlecht


Dat modeland geen genoeg kan krijgen van de vlecht blijkt ook dit seizoen maar weer. Je kunt kiezen voor een ouderwetse vlecht, maar het kan ook creatiever. Zo horen opgestoken, gedraaide, kroontjes en haarband vlechten ook tot de opties.

Gemakkelijk


Als je geen zin hebt in een moeilijk kapsel of weinig tijd hebt, dan zit je deze zomer ook goed. Gemakkelijke haarstijlen zijn namelijk de trend. Je kunt ervoor kiezen om je haren lekker warrig op te steken of ze gewoon rommelig laten hangen.

Lage knot


Ook dit seizoen is de knot weer van de partij. Deze wordt nu alleen wel laag gedragen. Tijdens de grote modeweken zagen we het strakke ballerina knotje, maar ook lus varianten, knotten met vlechtjes en slordige exemplaren.

Accessoires


Accessoires behoren ook tot de haartrends van zomer 2013. Op de catwalk kwamen verschillende ideeën langs die je lokken een leuke twist geven. De grote favoriet was de sjaal, maar ook parels, diademen en clips kunnen.

2 in 1


De 2 in 1 look is misschien wel de opvallendste haarstijl van dit seizoen. In dit kapsel worden 2 verschillende structuren gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan steil bovenop met daaronder wilde krullen of een wetlook aan de bovenkant met daaronder steile lokken.

Paardenstaart


Naast de vlecht en de knot is de paardenstaart ook weer een haartrend. De staart van deze zomer varieert van laag tot hoog en van creatief draaiwerk tot een simpel elastiekje eromheen gewikkeld.

Pony


De pony is inmiddels een echte klassieker, maar toch is de stijl telkens anders. Ditmaal draag je je pony opzij. Verder kun je kiezen voor een ultrakorte variant of voor een neppony.

Supersteil


Pak je stijltang maar alvast, want supersteil lokken behoren tot de haartrends van zomer 2013. Na een aantal seizoen van afwezigheid kozen de ontwerpers ditmaal weer voor glanzende, steile kapsels.

Foto’s via Style