Vind jij jezelf te dik? Dan ben je niet de enigen, want de helft van de Nederlandse jongeren vindt zichzelf te dik.

Uit onderzoek van EenVandaag onder 2.700 jongeren, tussen de 12 en 24 jaar, is gebleken dat meer dan de helft zichzelf te dik vindt. Terwijl in werkelijkheid maar 15 procent overgewicht heeft. Zo vindt 65 procent van de meisjes en 47 procent van de jongens dat er wel wat kilootjes afmogen. Verder krijgt het lichaam qua rapportcijfer gemiddeld een 6,7.

Uit het onderzoek bleek ook dat de zomer voor veel stress zorgt. 41 procent van de meisjes en 17 procent van de jongens schaamt zich om in zwemkleding rond te lopen. Ook vindt 56 procent het vervelend om naakt te zijn onder leeftijdsgenoten, bijvoorbeeld tijdens het douchen op de sportvereniging. Daarnaast gaf 37 procent van de meisjes toe dat zij het moeilijk vinden om naakt te gaan voor hun vriendje.

Sporten en diëten

Voor de zomer worden dan ook de nodige maatregelen genomen. 22 procent van de jongens zegt te ontharen voor deze periode. Verder sport 38 procent van de jongeren meer en volgt 12 procent een dieet. Van de meisjes weet bijna de helft hoeveel calorieën zij eet en zegt zich zelfs schuldig te voelen al ze iets ongezond neemt.