Tussen de lakens valt genoeg te ontdekken. Om je hierbij te helpen vind je hieronder een aantal dingen die je misschien nog niet wist over seks.

Vrouwen kunnen ook ejaculeren

Sommige vrouwen kunnen, net als mannen, voor of tijdens een orgasme ejaculeren. Ze spuiten dan een vloeistof dat geen urine of vaginaal vocht is, maar een heldere, geurloze vloeistof. De hoeveelheid kan variëren van een paar druppels tot een grotere plas. Volgens sekscoach Amy Levine kan ejaculatie plaatsvinden als gevolg van het stimuleren van de clitoris. Ejaculeren vraagt echter wel enige oefening en het lukt niet bij elke vrouw.

Linkerkant is de beste kant

In het boek Extended Massive Orgasm beweren Steve en Vera Bodansky dat de clitoris een specifiek plekje heeft dat het gevoeligst is. Door verschillende studies concludeerde dit tweetal dat stimulatie van de linkerkant van de clitoris zorgt voor het meeste seksueel genot.

Seks is goed voor de gezondheid

Seks kan het bloeddrukniveau verlagen, waardoor je minder vatbaar bent voor stress. Daarnaast kan het regelmatig hebben van seks ook zorgen voor meer immunoglobuline A. Deze antistof is belangrijk voor het afweren van verkoudheid en andere infecties.

Verlangen en cyclus zijn verbonden

Het is geen toeval dat veel vrouwen een toename van seksueel verlangen hebben rond hun ovulatie. Dit is namelijk de tijd dat je testosteronniveau op zijn hoogst is, waardoor je seksdrive wordt aangewakkerd. Eigenlijk is het een nette manier van ons lichaam om aan te geven dat we seks willen op het moment dat we de meeste kans hebben om zwanger te worden.

Vrouwen kunnen meerdere orgasmes krijgen

Alles mannen zijn klaargekomen hebben zij even tijd nodig om dit nogmaals te doen. Wij hoeven niet dezelfde hersteltijd en kunnen dan ook meerdere orgasmes achter elkaar krijgen. Toch is er volgens experts ook hoop voor mannen, zij moeten eerst alleen een specifieke techniek beheersen. Mannen moeten namelijk in staat zijn hun ejaculatie uit te stellen, zodat de vrijpartij nog even kan doorgaan.

Seks tijdens je menstruatie heeft voordelen

Je hoeft helemaal niet preuts te zijn over seks tijdens je menstruatie. Experts beweren namelijk dat je tijdens je periode juist makkelijker kunt klaarkomen. Daarnaast kan een orgasme ook de menstruatiepijn verlichten.

Glijmiddel maakt verschil tussen pijn en genot

Als je niet zo dol bent op seks of het pijnlijk vindt, dan kan het antwoord op je probleem in een klein flesje glijmiddel schuilen. Want het produceren van te weinig vaginaal vocht kan seks minder fijn maken. Overigens hoeft het gebruik van glijmiddel helemaal niet te beteken dat je je niet aangetrokken voelt tot je vriend. Niet alle vrouwen maken evenveel vocht aan en daarnaast kan de hoeveelheid ook af- en toenemen tijdens de daad.

Seks maakt je mooier

Als een vrouw seks heeft gehad, verdubbelt haar oestrogeenspiegel. Dit kan je haar meer laten glanzen en je huid zachter maken. Je zou seks dan ook kunnen zien als de ultieme schoonheidsbehandeling.

Ejaculatie zorgt voor een theelepel zaad

Tijdens een zaadlozing produceren de meeste mannen genoeg zaad voor 1 à 2 theelepels, misschien iets meer als hij voor langere tijd niet is klaargekomen. Je kunt dit wellicht beter geheim houden voor je vriend, zeker als hij denkt dat hij een hele beker met zijn liefdessap kan vullen.

Seks duurt vaak 10 minuten

Hoewel je misschien het idee in je hoofd hebt dat een vrijpartij uren hoort te duren, neemt seks gemiddeld maar 10 minuten in beslag. Als de daad tussen jou en je vriend niet de hele nacht duurt, is er absoluut niets mis met je seksleven. Wil je toch een aantal uur van elkaar genieten, dan is het belangrijk dat hij zijn ejaculatie probeert uit te stellen. Hij zou dit bijvoorbeeld kunnen doen door zijn ademhaling onder controle te krijgen.