In de Verenigde Staten is een lesbienne van een universiteit gestuurd. Op de school waar Danielle Powell naartoe ging is het verboden om een relatie te hebben met iemand van hetzelfde geslacht.

Toen Danielle Powell ongeveer 3,5 jaar geleden begon met een studie aan de Amerikaanse Grace University in de stad Omaha had ze nog geen idee dat ze ooit een lesbische relatie zou krijgen. Studenten aan deze christelijke universiteit moeten namelijk een verklaring tekenen waarin ze beloven om geen seksueel immoreel gedrag te vertonen. Daar valt volgens de school ook homoseksualiteit onder.

Omdat Danielle Powell toch een relatie kreeg met een vrouw werd zij verzocht om de Grace University te verlaten. Volgens de Huffington Post bleef het daar alleen niet bij, maar doet de school nu ook moeilijk over het overzetten van haar studiepunten naar een andere universiteit. Deze wil dat Danielle eerst haar studiebeurs van 6.300 dollar, zo’n 4733,50 euro, terugbetaalt. Om de studiepunten alsnog te krijgen is haar vriendin een petitie gestart.