De 18-jarige Jackie Green maakt kans op de titel Miss Engeland. Op zich is dat al een hele prestatie, maar wat het helemaal bijzonder maakt, is dat Jackie een transseksueel is.

Jackie Green uit West Yorkshire doet deze maand mee aan de halve finale van de Miss Engeland verkiezing. Het is voor het eerst dat een transseksueel zover is gekomen in de verkiezing. Zelf had ze nooit gedacht dat het haar zou lukken, maar ze is enorm blij. “Ik hoor dat ik mensen inspireer. Ik ga daar een beetje van blozen,” vertelt ze aan de Daily Mail.

Ongelukkig in jongenslichaam

Wat Jackie zo bijzonder maakt is dat ze geboren werd als Jack. Vanaf kleins af aan gedroeg ze zich al als een meisje. Zo droeg ze jurken en speelden ze moet poppen. Jackie was dan ook enorm ongelukkig in haar jongenslichaam. Na 4 zelfmoordpogingen en dreigementen dat ze haar penis eraf zou snijden, vonden haar ouders het tijd voor een operatie.

Het probleem was alleen dat Jack toen nog minderjarig was en de operatie niet uitgevoerd mocht worden in Engeland. Daarom ging de familie naar Thailand en werd Jack op zijn 16de verjaardag een meisje. Hiermee is Jackie de jongste persoon ooit die zo’n operatie onderging.