Hoewel je waarschijnlijk genoeg redenen kunt bedenken waarom het niet leuk is om single te zijn, moet je ook weten dat het singleleven zo zijn voordelen heeft. Om je een idee te geven van welke voordelen dat dan zijn, heb ik er hieronder een paar voor je op een rijtje gezet.

Je hebt minder last van drama

Persoonlijk vind ik het feit dat je minder last hebt van drama, een van de grootste voordelen aan single zijn. Uit ervaring weet ik hoeveel stress en onzinnige discussies een relatie met zich mee kan brengen. Nu heb je daar geen last van, iets wat je heel wat tijd en verdriet kan besparen.

Je hebt alle vrijheid

Single zou je bijna kunnen zien als een synoniem van vrijheid, want nu je geen vriend hebt om rekening mee te houden kun je doen wat jij maar wilt. Wat dacht je bijvoorbeeld van dat jaartje naar het buitenland, dat je liet schieten met de angst dat je hem teveel zou missen?

Je hebt meer tijd voor vriendinnen

Relaties kosten tijd en die tijd kun je nu mooi besteedden aan andere dingen, zoals afspreken met je vriendinnen. Je kunt weer volop met ze uitgaan en de gekste dingen doen. Iets waar waarschijnlijk niet alleen jij, maar ook zij erg blij mee zijn.

Het bespaart je geld

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar wanneer ik een vriend heb zitten daar vaak veel kosten aan verbonden. Van treinkaartjes tot valentijnscadeaus, het singleleven kan je heel wat geld besparen en dat is naar mijn mening zeker een groot voordeel.

Je kunt flirten met wie je wilt

Aangezien je geen vaste vriend hebt, kun je flirten met wie jij maar wilt. Denk bijvoorbeeld aan die leuke sportinstructeur of die ene knappe jongen op school. Er zijn geen grenzen en geloof me, dit zou je nog wel eens heel goed kunnen bevallen.

Het kan je sterker maken

Nee fysiek sterker zal het je waarschijnlijk niet maken, maar op mentaal gebied kun je een stuk sterker in je schoenen komen te staan. Nu heb je de tijd om je bezig te houden met jezelf en te ontdekken wat je nou eigenlijk wilt in het leven. Het klinkt misschien wat zweverig en spiritueel, maar je kunt er echt veel wijzer van worden.