In Noorwegen zijn de scholen flink aan het schuiven met het rooster van de examens. Dit omdat Justin Bieber binnenkort 2 concerten geeft in Oslo.

Op 16 en 17 april geeft Justin Bieber een optreden in Oslo. Omdat het Noorse ministerie van Onderwijs bang is dat veel leerlingen, die in een uithoek van het land wonen, door dit niet komen opdagen bij hun examens worden de roosters aangepast. Volgens Time Magazine gaat het om scholen in de Alesund regio. Dit gebied ligt op ongeveer 550 meter van Oslo en de reistijd bedraagt ruim 7 uur.

Kristin Halvorsen, de minister van Onderwijs, heeft laten weten dat de scholen zelf mogen bepalen wanneer de examens worden ingehaald. “Als scholen denken dat er enige aanleiding is om data aan te passen, dan hebben ze die bevoegdheid. We zijn allemaal 14 geweest en we weten hoe we kunnen opgaan in andere interesses,” meldt de minister.

Foto via PRPhotos